Potrzebujemy;
- 200g piersi z kurczaka
- przyprawa chili con carne
- jedna papryka chili
- jeden pomidorek koktajlowy
- dwie łyżki jogurtu naturalnego
- łyżka chili w proszku
- ok. 8 plasterków mozzarelli
- wykałaczki
Sposób przygotowaniu farszu;
Kroimy w drobną kostkę papryczkę chili oraz pomidorka koktajlowego następnie dodajemy chili w proszku i mieszając zalewamy jogurtem.
Sposób przygotowania mięsa;
Dwa kawałki piersi po 100g przekrawamy wzdłuż dzieląc na dwie płachty, połączone jedynie z jednej strony i dodajemy 1/3 opakowania przyprawy. Następnie kładziemy mozzarellę i wcześniej przygotowany farsz. Zakrywamy drugą płachtą i "zszywamy" wykałaczkami.
Pieczemy 25minut w 220*C na grzałce górnej i dolnej.
Gotowe !
Przepis naprawdę godny uwagi, wbrew pozorom duża ilość papryki nie jest praktycznie odczuwalna, a smak bardzo zbliżony do grillowanych Lays'ów - lekko słonawy ale też ostry. Polecam !
Białko; ok 44g
Tłuszcze; ok 2g
Węglowodany; ok 1g
Kalorie; ok 212
Zamieszczone zdjęcia oraz przepis kulinarny są mojego autorstwa i podlegają ochronie prawnej. Kopiowanie wpisów bez mojej zgody jest naruszeniem art.17 oraz art.23 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Wskazanie autora lub podlinkowanie nie zwalnia kopiującego opis przepisu w całości od odpowiedzialności, co wynika z art.29 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Szanuj moje prawa.
Zmieniony przez - MaxWhite w dniu 2013-04-05 19:50:03
Nie doradzam w kwestii dietetyki - korzystam z prywatnego centrum dietetycznego.
Nie doradzam w temacie hormonów - nie jestem lekarzem.
Fizyki nie oszukasz ESP, ABS i ASR tak samo jak psychiki psychotropami i substancjami psychodelicznymi.