SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

WOŁOWINA

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 24677

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzieki, przestudiuje
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 307 Wiek 41 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 4610
Podbijam stary temat, gdyz szukajac nie znalazlem odp. na nurtujace mnie pytanie odnosnie wolowiny..

Wolowina jak kazdy z nas wie jest dosc twarda w sama w sobie, nawet ligawa ktora uchodzi za jedna z najlepszych gatunkowo taka jest, ale od pewnego czasu zaczalem "marynowac" ja sola do zmiekczania miesa. Naprawde nie duze ilosci daja odpowiednie rezultaty. Co mnie interesuje, to jaki wplyw ma ta sol na jakosc bialka zawrtego w tym miesie.
Za ciekawe odp z gory dziekuje :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 183 Wiek 31 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1361
podpinam sie do pytanai kolegi u gory + jeszcze jedno od siebie - czy krowa na noc przed snemto dobre rozwiazanie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Na białko wpływu nie ma, ale nie przesadzałbym z tą solą i dawał od czasu do czasu. Wołowina na noc jak najbardziej może być.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
kuba1393
podpinam sie do pytanai kolegi u gory + jeszcze jedno od siebie - czy krowa na noc przed snemto dobre rozwiazanie ?


Przed snem nie ale jako ostatni posiłek jak najbardziej

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
reki
Podbijam stary temat, gdyz szukajac nie znalazlem odp. na nurtujace mnie pytanie odnosnie wolowiny..

Wolowina jak kazdy z nas wie jest dosc twarda w sama w sobie, nawet ligawa ktora uchodzi za jedna z najlepszych gatunkowo taka jest, ale od pewnego czasu zaczalem "marynowac" ja sola do zmiekczania miesa. Naprawde nie duze ilosci daja odpowiednie rezultaty. Co mnie interesuje, to jaki wplyw ma ta sol na jakosc bialka zawrtego w tym miesie.
Za ciekawe odp z gory dziekuje :)


Na zawartość bialka nie ma ale wieksze ilośi azotanów mogą mieć wpływ na zdrowie i powstawanie nitrozoamin.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 34 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 213
Witam!
Mam pytanie odnośnie wołowiny. Otóż o jakich porach dnia najlepiej wplatać ją do posiłków. Chodzi mi o to czy ma to znaczenie o jakiej porze dnia będę jadł wołowinę np. przed trenincgiem, po treningu, rano itp.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 2343 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 348761
Nie ma znaczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6272 Napisanych postów 76034 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754872
Mięso, ryby najlepiej jeść w posiłkach okołotreningowych, ale jak masz ochotę to jedz też w innych.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 121 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 1400
im dluzej pieczesz tym bardziej mieka gulasz tez moze byc ja najbardziej lubie steki nallepiej wyjac godzinke wczesniej sol pieprz odczekac godzinke na rozgrzana patelnie po 10 sekundach zmieniamy na maly ogien ok 3 minuty i druga strona na duzym ogniu przez 10 sekund smniejszamy ogien 3 minuty i wsio zakniete soki w sirodku i miesko soczyste mieciutkie
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Jak jesc - problem natury czasowej...

Następny temat

Dawkowanie

WHEY premium