nie ma warzyw w diecie?
nie jesz ryb?
nie dostarczasz wapnia?
POwiem tak, z punktu widzenia i ogólnie pojetego zdrowia i efektywności diety ważny jest nie tylko rozkład b/t/w, ale również ilośc dostarczanych witamin i niezbędnych pierwiastków. Często zaobserwować można problemy po kilku tygodniach stosowania diety redukcyjnej m.in dlatego, że jest ona mocno niedoborowa w ważne skłądniki i doprowadza do selektywnego niedożywienia organizmu. MOzna oczywiście powołać się na fakt, że na witaminkach jeszcze nikt formy nie zbudowa - i jest to fakt, ale nie oznacza to, iż nalezy bagatelizowac kwestię ich spożycia, bo niedobór może być naprawdę dotkliwy w skutkach.
deficyt potasu np. nasila
katabolizm białek i zaburza pracę insuliny nie mówiąc już o zaburzeniach pracy układu krążenia. T3 dodatkowo zwiększa straty tego pieriwastka. Powinieneś kwestię tę wyrównać wprowadzajac warzywa zawierające znikome ilości ww strawnych + dodatkowo dodać suplement.
Niedobór magnezu - podobnie - stanowić może istotny problem zarówno w kontekście kształtowania formy jak i ogólnie pojetego zdrowia.
Niedobór witaminy C może zwiększać poziom kortyzolu.
Niedobór witaminy D m.in. wpływa na aktywność androgenów, zmniejsza insulinowrażliwość (podobnie jak niedobór o3)
Wrzucając do dziennika produkt "mięso z ud kurczaka" masz na myśli same częsci jadalen produktu tak? A nie całe udko?
Zmieniony przez - faftaq w dniu 2013-02-22 10:16:17