Nie sztuką jest stawiać sobie cele, sztuką jest je realizować .
...
Napisał(a)
wyczytałem że zawiera wiele cennych składników, co wy o tym sądzicie, jak to przyrzadzać bo szczerze gdybym chciał miałbym do tego dostęp, a szkoda marnować coś rzekomo tak wartościowego. z gory dzieki za odp
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
a przypadkiem siara to nie jest pierwsze mleko krowy po ocieleniu? jak to przyrządzać? spytaj babci, u nas piekło się nawet z tego jakieś placki czy coś, albo zawsze możesz zrobić po prostu zsiadłe mleko z tego
,,Ludzie chwytają za miecz, by ukoić rany na duszy, których doznali w przeszłości. I by umrzeć z uśmiechem na ustach".
...
Napisał(a)
dostep masz do syntetycznego colostrum?(czyt. jakiegos producenta?)
desiderata
...
Napisał(a)
w naturalnej postaci w sensie od krowy, pewnie troche sie rozni ale wartosci i własciwosci powinny byc podobne
Nie sztuką jest stawiać sobie cele, sztuką jest je realizować .
...
Napisał(a)
Luknij w ten temat. Troche stary i nie wiem jak sie ma do dzisjeszych czasow:) Ale luknij:
https://www.sfd.pl/colostrum_znacie_to_-t157308.html
https://www.sfd.pl/colostrum_znacie_to_-t157308.html
desiderata
...
Napisał(a)
w 2004 mówiono ze nie działa w 2008 ze cos działa tylko teraz kwestia jak to spożywać nie wiem czy tak bez zadnej obrobki nie bedzie rewolucji a czy po obrobce nie bedzie strat, tak czy siak dzieki za odpowiedzi łapcie po sogu, czekam na dalsze opinie
Nie sztuką jest stawiać sobie cele, sztuką jest je realizować .
...
Napisał(a)
Siara to jest pierwsze mleko po ocieleniu, najbardziej wartościowe jest z pierwszej dobry, potem coraz bardziej upodobania się do zwykłego mleka i stopniowo traci swoje specyficzne właściwości. Tu masz watek na temat siary prosto do krowy http://mamzdrowie.pl/forum/temat/siara-prosto-od-krowki/ . Brać jedną łyżeczkę rano i wieczorem, można pomieszać z jogurtem. Jak sie ma dostepu do takiego świezego, mozna równei dobrze łykać liofilizowane, w kapsułkach. ja biorę to http://genactiv.eu/pl/offer/18/genactiv_colostrigen. działa, ja u siebie widze efekty
Zmieniony przez - morgan74 w dniu 2013-01-22 11:29:06
Zmieniony przez - morgan74 w dniu 2013-01-22 11:29:06
...
Napisał(a)
I jeszcze to znalazlem:
"W zaawansowanym treningu sportowym szczególne znaczenie mają naturalne czynniki wzrostu, głównie IGF-1, którego działanie zbliżone jest do anabolików. IGF-1, w największej koncentracji jaką można spotkać w naturze występuje w colostrum bovinum. Jego budowa jest prawie identyczna z ludzkim IGF-1 i dzięki temu jest dobrze przyswajalny przez organizm. Poza IGF-1 w colostrum bovinum występują pozostałe czynniki wzrostu, takie jak: GH, IGF-2, TGF-β, TGF-A, FGF, GnRH, NgF, EGF.
Pozytywnym skutkiem działania naturalnych czynników wzrostu jest nie tylko powiększenie liczby komórek i towarzysząca temu zasadnicza stabilizacja tkanki mięśniowej, kostnej i chrzęstnej, lecz również podniesienie sprawności i rozbudowa, przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Naturalne czynniki wzrostu hamują redukcję protein oraz stymulują transport glukozy w mięśniach. Poprzez stosowanie colostrum, badania potwierdziły skrócenie czasu regeneracji powysiłkowej, zmniejszyły się dolegliwości mięśniowe po maksymalnych obciążeniach, wzrosła ogólna umiejętność znoszenia obciążeń oraz nastąpiła poprawa nastawienia i motywacji do treningu, jak również wzrosła koncentracja. Szczególne właściwości colostrum sprawiają, że czynniki odpornościowe i antymikrobiotyczne wspomagają walkę z infekcjami. Specyficzny skład colostrum niweluje niedobór składników odżywczych oraz witamin i związków mineralnych w organizmie".
Zmieniony przez - morgan74 w dniu 2013-01-22 11:30:31
"W zaawansowanym treningu sportowym szczególne znaczenie mają naturalne czynniki wzrostu, głównie IGF-1, którego działanie zbliżone jest do anabolików. IGF-1, w największej koncentracji jaką można spotkać w naturze występuje w colostrum bovinum. Jego budowa jest prawie identyczna z ludzkim IGF-1 i dzięki temu jest dobrze przyswajalny przez organizm. Poza IGF-1 w colostrum bovinum występują pozostałe czynniki wzrostu, takie jak: GH, IGF-2, TGF-β, TGF-A, FGF, GnRH, NgF, EGF.
Pozytywnym skutkiem działania naturalnych czynników wzrostu jest nie tylko powiększenie liczby komórek i towarzysząca temu zasadnicza stabilizacja tkanki mięśniowej, kostnej i chrzęstnej, lecz również podniesienie sprawności i rozbudowa, przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Naturalne czynniki wzrostu hamują redukcję protein oraz stymulują transport glukozy w mięśniach. Poprzez stosowanie colostrum, badania potwierdziły skrócenie czasu regeneracji powysiłkowej, zmniejszyły się dolegliwości mięśniowe po maksymalnych obciążeniach, wzrosła ogólna umiejętność znoszenia obciążeń oraz nastąpiła poprawa nastawienia i motywacji do treningu, jak również wzrosła koncentracja. Szczególne właściwości colostrum sprawiają, że czynniki odpornościowe i antymikrobiotyczne wspomagają walkę z infekcjami. Specyficzny skład colostrum niweluje niedobór składników odżywczych oraz witamin i związków mineralnych w organizmie".
Zmieniony przez - morgan74 w dniu 2013-01-22 11:30:31
...
Napisał(a)
ok dzięki za odpowiedź, wyczytałem jedną łyżeczkę rano i wieczorem, trochę mało tym bardziej ze bede miał dostep do wiekszych ilosci a nie wiem czy da sie to jakos przechowywac bez strat, jaka moze byc bezpieczna dawka , zebym mógł to wykorzystac ?, ale i tez zeby nie faszerowac bez pozytku.
Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2013-01-26 23:23:10
Zmieniony przez - Jaros_2016 w dniu 2013-01-26 23:23:10
Nie sztuką jest stawiać sobie cele, sztuką jest je realizować .
...
Napisał(a)
Świeżą siarę prosto od krowy można zamrozić (podzielone na małe porcje, żeby potem sobie po trochu odmrażać), albo przechowywać w lodówce - trwałość podobna do zwykłego mleka. jedna łyżeczka rano i wieczorem wystarczy, nie potrzeba więcej. Ale lepiej kupić w kapsułkach, wtedy nie ma problemu z przechowywaniem i pilnowaniem świeżości, szczególnie jeśli jesteśmy zajęci i nie mamy do tego głowy.
Polecane artykuły