no właśnie, kwestia soi, dużo się o niej mówiło, w 95% jako negatyw
ale czy mała zawartość soi nie wpływa pozytywnie przypadkiem?
(w opisie również pokazane jakby to był duzy atut)
Cytat:
Efektem zestawienia
białek serwatkowych z białkiem sojowym jest:
⇒ silne zahamowanie procesów katabolicznych (WPC, WPI),
⇒ pobudzenie w organizmie procesów anabolicznych (WPC, WPI).
⇒ stymulacja obrony antyoksydacyjnej organizmu - wzrost stężenia glutationu (WPC, WPI)
⇒ stymulacja układu odpornościowego (WPC, WPI)
⇒ stymulacja układu hormonalnego m.in.: pobudzenie syntezy i wydzielania hormonu wzrostu (GH), insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF –1), insuliny, tyroksyny, trójjodotyroniny (WPI, WPC, SPI)
Białko sojowe „podkręca” metabolizm na wyższe obroty, pobudza termogenezę w organizmie, przez co umożliwia wydajniejsze spalanie kalorii a dzięki dużej zawartości argininy stymuluje syntezę tlenku azotu i endogennej kreatyny.