Mięso z piersi indyka bez skóry 1000g
Ryż Arborio 300g
Groszek zielony 400g
Ser, Grana Padano 50g
Osełka 40g
4 cebule
Kurki
Pęczek natki pietruszki
Bulion
papryka słodka
czosnek granulowany
Wartości:
Białko: 256g
Tłuszcze: 60g
Węglowodany: 333g
Kalorie: 2916
Przygotowanie:
Indyka wraz cebulką posiekaną w drobne paski podsmażamy na odrobinie osełki.
Po zarumienieniu się cebulki dodajemy posiekane kurki oraz doprawiamy papryka i czosnkiem.
Po ~5min dodajemy ryż i zalewamy bulionem.
Ciągle mieszamy. Gdy ryż łyknie większość pierwszej części bulionu dodajemy groszek i zalewamy ponownie bulionem.
Ponownie pozwalamy, aby ryż wchłonął wywar (ciągle mieszamy) i dodajemy kolejną porcję bulionu.
Gdy bulion w większości znów wyparował, dodajemy masło i dalej mieszamy..
Pod koniec dodajemy posiekaną pietruszkę.
Następnie ser.
Mieszamy jeszcze przez chwilę, aby wszystko się zespoiło i Voilà :D
https://www.sfd.pl/pitbull61__DT__droga_do_startu_w_MPJiW_2020_start_masy,_str_15-t1172367-s61.html#post-19106389
Aby zwyciężać, trzeba być i lwem i lisem...