Zbliżają się wakacje i chciałbym zejść na jak najniższy poziom tkanki tłuszczowej (obecnie ~23%). Od września chciałbym zacząć masę.
wzrost: 175 cm
waga: ~75 kg
obwód pasa: 92-93 cm
Trening, który będę wykonywał:
- Bear Complex (kompleks sztangowy)
- Hiit
- Brzuch
+ dojdzie jakaś gra w piłkę, rower - wiadomo jak to wakacje.
Jednakże chciałbym dać pod ocenę moją dietę oraz proszę o odpowiedź na pytania.
Posiłek 1 (06:00)
- płatki owsiane górskie (100g)
- mleko 0,5% (250 ml)
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/2 pomidora
kcal:459 b:20 t:10 ww:82
Posiłek 2 (9.00) - przed treningowy
- makaron żytni (100g)
- pierś z kurczaka (150g)
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/2 pomidora
kcal:497 b:41 t:7 ww:69
Posiłek 3 (~10:30) - bezpośrednio po treningu
- banan (120g)
kcal:114 b:1 t:0 ww:26
Posiłek 4 (12:00) - po treningowy
- makaron żytni (100g)
- pierś z kurczaka (100g)
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/2 pomidora
kcal:497 b:41 t:7 ww:69
Posiłek 5 (15:00)
- jaja kurze (4 sztuki)
- oliwa z oliwek (30 ml)
- 1/2 ogórka zielonego
- 1/2 pomidora
- cebulka
kcal:555 b:26 t:50 ww:2
Posiłek 6 (18.00)
- ser twarogowy chudy (250g)
- masło orzechowe bez dodatku soli i cukru PRIMAVIKA (40g)
kcal:524 b:55 t:28 ww:13
PODSUMOWANIE:
KCAL: 2646
BIAŁKO: 184
TŁUSZCZE: 102
WĘGLOWODANY: 261
Pytania:
1. Jaki kupić makaron? Najlepiej żeby był dostępny w Biedronce, Lidlu.
2. Jako posiłek 5 planuję jajecznicę. Wiadomo, że jajecznice trzeba smażyć np. na patelni. Czy oliwa z oliwek jest dobra do smażenia w takim razie?
3. Ile gram ma łyżka stołowa oliwy z oliwek i masła orzechowego?
Redukcja jest zaplanowana na okres 9 tygodni.
Zakupiony mam spalacz Clenburexin II oraz L-karnityne.
Wiem, że karnityna mało daje, ale zakupiłem zestawy dużo wcześniej.
Planuję obcinać następująco kalorie(zmniejszenie ilości węglowodanów):
1 tydzień: jak dieta podana wyżej
2-3 tydzień: ilość płatków owsianych ograniczam do 50g)
4-5 tydzień: eliminuje całkowicie posiłek pierwszy
6-7 tydzień: ilość makaronu w posiłku po treningowym ograniczam do 50g
8-9 tydzień: ilość makaronu w posiłku przed treningowym ograniczam do 50g