oczywiście nie musi być białkowe / nisko węglowodanowe
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Maki dosyp
A tak serio to nie widze sensu bo przepisy w tym dziale maja miec odpowiednie wartosci.
Na upartego mozesz sprobowac mleko w proszku.
A tak serio to nie widze sensu bo przepisy w tym dziale maja miec odpowiednie wartosci.
Na upartego mozesz sprobowac mleko w proszku.
"Kazdy jest swirem - kwestia tylko na ile."
...
Napisał(a)
Świetna sprawa - sog ode mnie wędruje.
Za jakiś czas spróbuję ponownie, tylko zastąpie czymś odżywkę.
Za jakiś czas spróbuję ponownie, tylko zastąpie czymś odżywkę.
...
Napisał(a)
Zgłodniałem ;)
Kalkulator do CC http://www.sfd.pl/Carb_cycling_-_progr.-t734077.html - V. 3.1 (aktualizacja 13.08.20011)
...
Napisał(a)
Myslalem ze zrobienie chalwy jest trudniejsze a tu taki banal musze koniecznie zrobic :D
...
Napisał(a)
Fajny pomosl:D Musze zrobic :)
nie siła lecz technika czyni z Ciebie zawodnika ;)
...
Napisał(a)
Przepisy tu podane, dotyczą bloku a nie chałwy. Chałwa nie może zawierać masła. Klasyczną chałwę robi się z sezamu, lu słonecznika, lub orzechów. Dodaje się cukier, albo miód. Niestety, w warunkach domowych nie da się uzyskać charakterystycznych włukien, ale można zrobić namiastkę ;)
...
Napisał(a)
No i mi wysłało niechcący ;)
Chałwa klasyczna
- sezam (najlepiej łuskany, ale z niełuskanego też wychodzi) 100g
- miód (można zastąpić cukrem, ale nie polecam)
Sezam prażymy na patelni (nie może się przypalić bo zgorzknieje), mielimy w młynku na rzadką masę (tahini), dodajemy miód, mieszamy i zjadamy.
kcal - 622
b/w/t 18/53/42
Chałwa moja ulubiona
- sezam 10g
- słonecznik 10g
- pestki dyni 10g
- nerkowce 10g
- migdały 10g
- mak 10g
- siemię lniane 10g
- orzechy arachidowe 10g
- orzechy włoskie 20g
- kakao 10g (lub ziarno kakaowca, ale jest mniej intensywne w smaku)
- miód 50g
- kilka kropli aromatu (ja daję najczęściej waniliowy i śmietankowy)
Wszystkie składniki (oprócz kakao, miodu i aromatów) prażymy na patelni (jak to pominiemy, jest odrobinę mniej aromatyczne), mielimy, łączymy z miodem (i kakao - jeśli używamy sypkiego) i zajadamy. jak dla mnie pycha ;)
kcal - 864
b/w/t 23/65/57
Oczywiście skład można dowolnie modyfikować, by uzyskać najodpowiedniejszy smak i proporcje.
Zdjęć nie zamieszczam, bo każdy wie, jak chałwa wygląda (ta wersja jest bez włókien).
Pozdrawiam i życzę smacznego ;)
Chałwa klasyczna
- sezam (najlepiej łuskany, ale z niełuskanego też wychodzi) 100g
- miód (można zastąpić cukrem, ale nie polecam)
Sezam prażymy na patelni (nie może się przypalić bo zgorzknieje), mielimy w młynku na rzadką masę (tahini), dodajemy miód, mieszamy i zjadamy.
kcal - 622
b/w/t 18/53/42
Chałwa moja ulubiona
- sezam 10g
- słonecznik 10g
- pestki dyni 10g
- nerkowce 10g
- migdały 10g
- mak 10g
- siemię lniane 10g
- orzechy arachidowe 10g
- orzechy włoskie 20g
- kakao 10g (lub ziarno kakaowca, ale jest mniej intensywne w smaku)
- miód 50g
- kilka kropli aromatu (ja daję najczęściej waniliowy i śmietankowy)
Wszystkie składniki (oprócz kakao, miodu i aromatów) prażymy na patelni (jak to pominiemy, jest odrobinę mniej aromatyczne), mielimy, łączymy z miodem (i kakao - jeśli używamy sypkiego) i zajadamy. jak dla mnie pycha ;)
kcal - 864
b/w/t 23/65/57
Oczywiście skład można dowolnie modyfikować, by uzyskać najodpowiedniejszy smak i proporcje.
Zdjęć nie zamieszczam, bo każdy wie, jak chałwa wygląda (ta wersja jest bez włókien).
Pozdrawiam i życzę smacznego ;)
...
Napisał(a)
Nie wiem czemu, ale nie mogę edytować wypowiedzi ;), zatem pozostanie z błędem i z literówką ;)
...
Napisał(a)
Czy kobiety muszą się wszystkiego czepiać? I tak całe życie. Biedny nasz los...
Kalkulator do CC http://www.sfd.pl/Carb_cycling_-_progr.-t734077.html - V. 3.1 (aktualizacja 13.08.20011)
Poprzedni temat
Penne z kurczakiem w sosie z orzechami
Następny temat
[LC] WĄTRÓBKA Z JABŁKIEM z ziołowo-orzechową nutą
Polecane artykuły