SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mrożenie usmażonych piersi z kurczaka, jakieś przeciwskazania?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

Ilość wyświetleń tematu: 31730

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1137 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13203
Rzecz jasna po wystygnięciu ;) I wiem wiem, nie smażymy...
(pytanie zarówno do usmażonych piersi, jak i tych robionych na parze)

Ja zawsze wkładałem do pojemnika próżniowego i do lodówki, ale brat ostatnio zaczął mrozić w zamrażalniku i podobno po rozmrożeniu smakują jakby było dopiero co zrobione.

Tak więc zastanawiam się, czy nie lepiej jakbym je właśnie wkładał do zamrażalnika, aniżeli do lodówki w pojemniku próżniowym. A może jeszcze lepiej, w pojemniku próżniowym do zamrażalnika?

Jakieś przeciwskazania do wkładania już NIEsurowych piersi do lodu?
No i ewentualnie, ile myślcie, że taka pierś mogłaby tam poleżeć?

pzdr

Zmieniony przez - Kwic w dniu 2012-01-28 19:22:53
2

Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo

Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4064 Napisanych postów 45434 Wiek 3 lata Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 347427
Witam



Każde surowe lub ugotowane jedzenie może być rozmrożone i ponownie zamrożone, pod warunkiem, że wykonamy tą czynność prawidłowo.Możemy wyróżnić trzy bezpieczne metody rozmrażania żywności:

- w lodówce
- pod zimną wodą
- w mikrofalówce

Nie należy rozmrażać mięsa, drobiu, ryb, owoców morza poprzez umieszczanie ich na ladzie w temperaturze pokojowej lub wkładanie ich pod ciepłą bieżącą wodę. Powinniśmy rozmrażać te produkty poprzez umieszczanie ich w lodówce.Bakterie lubią ciepło i mogą namnażać się bardzo mocno w temperaturze pokojowej. Z tego powodu zostawienie mięsa na ladzie lub wkładanie go pod ciepłą wodę, nie jest dobrym pomysłem.Jeśli rozmrażamy mięso lub rybę w mikrofalówce bądź w zimnej wodzie, nie powinniśmy go ponownie zamrażać ani wkładać do lodówki. Mięso rozmrożone w taki sposób powinno zostać od razu ugotowane. Przetrzymywanie tak rozmrożonego mięsa w lodówce może doprowadzić do jego zepsucia.

Podobnie mięso usmażone najlepiej spożyć, kiedy jest jeszcze w miarę świeże i nie zamrażać go ponownie.

Pozdrawiam

„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„

Pilny student Vincea.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 356 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6385
bezsensu tak czy siak musisz to odsmazyc, wiec lepiej poddac jednej obrobce termicznej (zamrozic surowe mieso)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1137 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13203
Niezupełnie. Brat odgrzewa w mikroweli. Tak więc jest to tylko minimalnie dłuższe niż wyciągnięcie tylko z lodówki, a jeżeli dłużej by się zachowała świeżośc, np. na 2 tygodnie, to myślę, że to całkiem dobra opcja.
Ps. wiem, że to dodatkowa obróka termiczna, ale tak samo jest z odrzewaniem piersi wyciągniętej normalnie z lodówki.

Zmieniony przez - Kwic w dniu 2012-01-28 20:45:05

Zmieniony przez - Kwic w dniu 2012-01-28 20:45:56

Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo

Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 356 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6385
Wytlumacz mi w takim razie, po co smazyc, a nastepnie pakowac do zamrazalnika usmazone miecho?
Imho bezsensu, osobiscie jestem zwolennikiem robic zakupy raz dziennie/dwa dni, kupowac produkty swieze i w ciagu tych dni je spozywac, jezeli juz jest sytuacja pod bramkowa, ze trzeba zamrozic, to tylko i wylacznie surowe, a nastepnie przygotowac do jedzenia.
Tak samo najlepiej z rana od razu przygotowac sobie jedzenie i spozywac w ciagu dnia, wtedy oszczedzasz czas totalnie.

Zmieniony przez - Kilaazz w dniu 2012-01-28 21:00:00
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1137 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13203
Jak to bezsensu ;) Czasu się zaoszczędza KUPE. DLa kogoś kto pracuje po 13h jak ja to jest zbawienie. Nie ma szans, żebym wstawał rano i sobie robił pierś codziennie. Na wieczór po ćwiczeniu też już nie mam siły na pichcenie. A tak to wolną niedzielę poświęcę na smażenie/gotowanie na parze na cały tydzień i potem tylko na gibko w pracy sobie można taką pierś odgrzać. A jakby tygodniowa pierś smakowała jak dopiero co zrobiona to już przecież w ogóle byłby wypas. Ja nie widzę póki co żadnych minusów, oprócz podwójnej obróki termicznej, ale teraz się wszystko odgrzewa tak więc to też chyba nie jest jakiś wielki minus, a plusy na pewno są. O ile nie ma przeciwskazań zdrowotnych do mrożenia zrobionego mięsa, lub tracenia połowy wartości przy rozmrażaniu etc. to ta opcja wydaje się bardzo ciekawa.

Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo

Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 356 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6385
Decyzja nalezy do Ciebie, skoro jednak masz czas na przygotowanie ryzu/wegli oraz trening to ja nie wiem dlaczego nie moglbys przygotowac piersi z kurczaka. Przy uzyciu grilla elektrycznego w ciagu 2-3 minut juz masz usmazone filety, podobnie wyglada sprawa z patelnia przy odpowiedniej temperaturze.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1137 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13203
2-3 minuty? :o Makaron robię faktycznie z rana, ale wiesz, to jest nastawienie wody, a jak się czeka to robię co innego. Potem wrzucam makaron i robię co innego. Jako że robię po 13h to po ćwiczeniu mam czas jedynie na pójśćcie spać (żeby nie było, nie tyram tak przez cały miesiąc :P). Sen to góra 7h tak więc wcześniej, żeby zrobić pierś, byłoby raczej lipnie wstawać. Odpoczynek też musi być.. Rano jeszcze mix z płatkami, pakowanie, toaleta etc. A filety nawet jakbym miał już z rana pokrojone i rozmrożone to musiałbym stać przy patelni. 2-3 minuty byłoby zaj**iście, ale czy to jest w ogóle possible? Z obu stron, czy z jednej? Taki gril otwarty, czy jakiś zamykany? Bo jeśli faktycznie do 5 minut dałoby zrobić pierś to byłaby to super sprawa.

Zmieniony przez - Kwic w dniu 2012-01-28 22:34:40

Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo

Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 356 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6385
Tak, posiadam grill elektryczny.
http://cokupic.pl/Pieczenie-Grille-elektryczne
Tutaj masz ranking wedlug jakosci grillow elektrycznych (ja posiadam GC2050 Minute, kupilem dosyc dawno, polecam, ale mysle, ze sa lepsze oferty, np. z wymiennymi wkladkami na gofry, tosty itp. musisz poszperac), u mnie wyglada to tak, ze nastawiam ryz, ustawiam grill na poziom odpowiadajacy smazeniu miesa, nastepnie jak sie nagrzeje wrzucam filety przyprawione, zamykam i po 2-3 min gotowe, chyba, ze filet bedzie zdrowo gruby. Piers przedewszystkim co bardzo cenie nie jest sucha, co jest duzym plusem.
13h w pracy to rzeczywiscie duzo, no, ale no pain no gain
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1137 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13203
Ok, dzięki bardzo za info :) Si, no pain no gain ;) pzdr

Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo

Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 1137 Wiek 37 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 13203
Bez edita bo chce, żeby podbiło jako nową wiadomość : Hmm... patrzałem na te grillki i w sumie jeżeli bym kupował to wziałbym ten co Ty masz, lub model wyższy czyli Tefal GC6000. Tylko teraz nie wiem, czy się opłaca brać tamtego :) Kasa w sumie jakoś dużo większa nie jest. To co na szybko zdążyłem przeczytać to to, że w tym Twoim niby tłuszcz nie za bardzo ścieka tam gdzie ma ściekać i to chyba tyle. A jak przykrywasz tą pokrywą to ona dotyka mięsa? Bo wiem, że w tym modelu wyżej nie dotyka, bo ktoś tam pisał o tym. Pisali też, że góra się bardziej przypala na tym największym stopniu na pokrętle. Jak to wygląda w tym modelu co Ty masz? Bed time :) Odpiszę jutro choćby co.

Moje p4p:
- Anderson Silva
- Jones
- GSP / Aldo

Favs: A. Silva, Rashad, Shogun, Fedor,t he Reem, Palhares, B.J. Penn, GSP, Machida, Aldo, Jones

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 356 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 6385
Dales soga, wiec teraz nie ma pomocy

Tak jak pisalem wczesniej, ten grill juz swoja date produkcji jedyny minus jest taki, ze nie posiada wymiennych wkladek tak jak aktualnie oferowane produkty oraz nie umyjesz bezposrednio po przyrzadzeniu potrawy, poniewaz umocowanie rowniez sie nagrzewa, chyba, ze posiadasz rekawice stosowane w kuchni przy piekarnikach, cokolwiek co pozwoli Ci na sciagniecie wkladek teflonowych.
Przy karkowce badz innym tlustym miesie tluszcz splywa bardzo dobrze, zbyt pedantycznymi komentarzami ludzi tam sie nie sugeruj, dotyka i to spokojnie, nawet jak ziemniaki pokroisz w talarki i wrzucisz na tego grilla to bedzie stykalo. Grill rowniez mozesz zastosowac jako otwarty, nie musisz zamykac.
Moj model oceniam na 5 w skali 1-6, nie posiada minusow, a za 160 zl nie spodziewajmy sie sprzetu, ktory bedzie posiadal multum mozliwosci.

Zmieniony przez - Kilaazz w dniu 2012-01-28 23:55:01
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsza dieta na mase, wkońcu - prosze ocenic

Następny temat

Pytanie do treningu - rzeźba

WHEY premium