SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Przepis na STEJKA.

temat działu:

Robert Burneika - Hardcorowy Koksu

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 16779

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 213 Napisanych postów 22991 Wiek 12 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 173464
Zapewne w podobny sposób.

"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 4752 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 42195
Skoro nie czujesz flakow to nie powinno byc zle. Moze w kwasie zoladkowym sie jakos neutralizuje.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 244 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12384
Przepis na stejka: kupujesz polędwice( polędwice a nie polędwice białą krzyżową żydoską czy kij wie jak to jeszcze nazywają, bardzo łatwo to rozpoznać polędwica kosztuje ok 90zł za kg reszta około 25zł) lub gotowe steki t-bone. Ja lubie zamarynować mięso na steka w wytrawnym winie z odrobiną majeranku(czas marynowania ok 24h). Rozgrzewasz patelnie bardzo mocno i dajesz sztejka. Smażysz ok 3min z każdej strony. Solisz dopiero na talerzu.
Tydzień w lodówce to dziczyzna kruszeje.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
no wreszcie jeden co rozumie co to jest poledwica !

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 244 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 12384
w ogóle to mnie rozwala jak można robić steka z udzca wołowego, przeciez to mięso wymaga min 1,5h pieczenia/duszenia. Po szybkim usmarzeniu otrzymujemy mięso o strukturze podeszwy. Musze kiedyś sprawdzić czy trzymanie tego tydzien w marynacie pomaga ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 7378 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78934
miczelx ale co mnie to obchodzi ? Napisalem co ja robie i proste , bardzo smakuje mi to mieso i to mi wystarcza i naprawde nic mnie nie obchodzi jakim jestes znawca poledwicy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 929 Wiek 39 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 10694
Kuba_1984
w ogóle to mnie rozwala jak można robić steka z udzca wołowego, przeciez to mięso wymaga min 1,5h pieczenia/duszenia. Po szybkim usmarzeniu otrzymujemy mięso o strukturze podeszwy. Musze kiedyś sprawdzić czy trzymanie tego tydzien w marynacie pomaga ale jakoś ciężko mi w to uwierzyć.

Jak będziesz tydzień marynował to spyerdolisz całe mięso! Po drugim dniu czarnieje,a po trzecim nadaje się do śmietnika i zaczyna cuchnąć! Nie rób tego szkoda mięsa!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
dokladnie

PTRQ_93 93 to twoj rok produkcji ? jesli tak to moze zrozumiesz jak dorosniesz dzieciaczku

Zmieniony przez - miczelx w dniu 2011-12-08 10:02:21

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 7378 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78934
Tak to moj rok , a Ty dalej nic nie rozumiesz , mnie to naprawde nic nie obchodzi 18 juz jest to jak by nie patrzyl dorosly

Zmieniony przez - PTRQ_93 w dniu 2011-12-08 22:06:06
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
miczelx ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 907 Napisanych postów 35146 Wiek 84 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 814700
ok

BO LEPIEJ BYSMY STOJAC UMIERALI NIZ MAMY KLECZAC NA KOLANACH ZYC!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

11.11.11 , no wlasnie , troche polityki

Następny temat

Wielki nauczyciel- Ekhart Tolle

WHEY premium