SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Pekin 2011

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 12616

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098


Jeszcze zdjęcie ze spotkania z Andriejem Brażnikowem, 3 dan kyokushin. Tutaj już odprowadziliśmy go do stacji metra

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098


A tutaj na obiedzie razem z Tomkiem i Michałem

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 66 Napisanych postów 915 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 4726
Dacheng - tylko pozazdrościć
Mam nadzieję że jak wrócisz do kraju to spotkamy się na zlocie i bedziesz mógł nam wszystkim poopowiadac o Pekinie
Pozdrawiam Cię serdecznie życząc Ci wszystkiego dobrego i wielu niezapomnianych wrażen.

Wojciech Adamusik

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098
Dzięki.
Chętnie spotkam się na zlocie, a nawet poopowiadam. Warto też będzie posłuchać innych uczestników wyjazdu - jakie wrażenia mają ci, którzy nagle znaleźli się w Chinach całkiem innych od tych, które znali z lektur i z mediów. No i w chińskiej szkole sztuki walki, całkiem innej od wyobrażeń, które powstają na podstawie filmów i lektur.
Również pozdrawiam!

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
wirda Taekwondo Coach
Ekspert
Szacuny 138 Napisanych postów 4979 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 35920
Właśnie skończyłem przeglądać dotychczasową relację.
Rewelacja - bardzo lubię oglądać azjatyckie potrawy i krajobraz, w te wakacje miałem okazję gościć ekipę koreańskich trenerów w ramach TPC 2011 którzy również pokazywali mi koreańskie dania, w tym słynne kimchi, nie wiem czy jest to też w Chinach.
Ale chciałbym w końcu spróbować tych wszystkich przysmaków.

Trener PoTreningu.pl
AdrianIwanowski.eu

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
KondiCapo FIGHT24.PL
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 8247 Wiek 30 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 78867
Dacheng, próbowałeś kiedyś tych słynnych chińskich 100-letnich jaj?

Eu sou movido pela capoeira
Eu sou movido pelo berimbau

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098
Tak zwane stuletnie jaja to standard appetizerów. Jadamy je regularnie. Nie robiłem tym razem zdjęcia, bo zdaje się, że którejś relacji z lat poprzednich wrzucałem zdjęcie zimnego tofu z tymiż jajami.

Oczywiście jajom wiele brakuje do stu lat. Generalnie są jaja, przygotowane przez kilkutygodniowe gotowanie przy wykorzystaniu procesu gaszenia wapna - jaja są wkładane do pojemnika z gliną, niegaszonym wapnem, solą, liśćmi herbaty, łuskami ryżowymi i wodą. Następuje powolny proces gaszenia wapna, który powoduje że jaja długo się podgotowują, a potem stygną. Równocześnie tworzy się hermetyczna skorupa, która zabezpiecza jaja przed zepsuciem.

Takie jaja w zapachu i smaku nie różnią się bardzo od zwykłych jaj gotowanych na twardo. Różnica jest głównie wizualna - żółtko robi się mocno brązowe, a białko zaczyna wyglądać jak brązowo-granatowa przezroczysta galaretka.

Przy najbliższej okazji zrobię dokładne zdjęcie.

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098


Zatem obiecane "stuletnie jaja". Zamówiliśmy je dzisiaj jako przystawkę na kolację.

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098


"Stuletnie jaja" z bliska.

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
dacheng Bushido24.pl
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 3267 Wiek 59 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 23098


I "stuletnie jaja" pałaszowane ze smakiem

Andrzej Kalisz - AKADEMIA YIQUAN http://www.yiquan.pl

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Treningi Kickboxingudla dzieci od 6 lat Kraków

Następny temat

Mostki

forma lato