SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Mrożenie nektaryn i brzoskwiń

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 15619

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14495
Ide kupic nektarynki bo sa tanie
i bede chcial to mrozic. 1 stzuke dwa dni temu umylem wysuszylem i wlozylem do zamrazarki na nastepny dzien odmrozilem i byla dobra zjadliwa ;)

Ale dziś czytalem na necie ze najlepiej byloby jakby zanurzyc je w witaminie C i pokroic i dopiero pomrozic. Co o tym myslicie ?

Wiecie moze jak najlepiej to zrobic zeby za pare miechow bylo zjadliwe ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 95 Napisanych postów 16770 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 68752
może ciapa wyjść,ale nie koniecznie można zagotować w syropie do słoika zapasteryzować i się przetrzymają

Zmieniony przez - koles08 w dniu 2011-07-14 08:49:09
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14495
odpowie ktos jeszcze ? jednak chcialbym pomrozic tylko nie wiem cyz lepiej w calosci czy krojone i czy wymaczać je przed zamrozeniem w tej wit c ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Krojenie warzyw czy owoców powoduje straty w witaminach oraz minerałach przy wycieku soku oraz poddawania produktu działaniu takich czynników jak promienie słoneczne, tlen atmosferyczny. Krojenie jest więc złym pomysłem. Mrożenie produktów również doprowadza do strat, jednakże jeżeli przeprowadzi się to w sposób odpowiedni, straty te będą mniejsze - zamroź swoje owoce szybko, w dość niskiej temperaturze. Nie doprowadzaj do zmian temperatur w zamrażarce. By zmniejszyć podatność owocu na suszenie sublimacyjne, możesz przeprowadzić glazurowanie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14495
dzieki , czyli mam je wymyc , wysuszyc z wody i wrzucic do zamrazarki do jakiegos woreczka do mrozenia i zapchac go zeby bylo jak najmniej tlenu .

Moze cos takiego byc ? wytrzymają takie nektaryny do grudnia tak ??

Moczyć je przed zamrozeniem w tej witC czy nie ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Przemyj, nie wycieraj i włóż do zamrażarki. Przy odpowiedniej temperaturze, jeżeli nie będzie dużych wahań straty będą mniejsze, a krzywa spadku jakości w zależności od czasu będzie stabilniejsza. Jeśli chcesz zwiększyć antyoksydacyjny potencjał owocu to możesz je pomoczyć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 580 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 14495
jesli chodzi o witaminy i mineraly to mam na to wy****** , glownie chodzi mi o smak zeby jesc te 2 nektaryny dziennie do owsianki z woda na sniadanie w zime :)

lap soga.

Zmieniony przez - Tyrolex22 w dniu 2011-07-14 19:43:26
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51564 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Wyrażaj się odpowiednio.
Nie ma za co.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Teoria mieszania weglowodanow/bialek/tluszczy

Następny temat

Czym zastąpić jajka ?

WHEY premium