Szacuny
5
Napisanych postów
767
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
18146
od jakiegoś czasu ide poprostu na trening po to, by sumienie mnie nie gryzlo, a nie dla siebie. Bedac na macie patrze w zegar i odliczac czas do konca, mieliscie tak ? Przed zawodami niebylo mowy o czyms takim, tak samo po nich. Robie sporo treningow sw.
Co radzicie? Zrobic sobie z tydzien przerwy minimum od maty?
Co z silownia wtedy badz z biegami ? Moge profilaktycznie isc dla siebie?
Szacuny
0
Napisanych postów
43
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
376
mnie jak bierze to robie sobie tydzien przerwy.przez ten tydzien ogladam walki bokserskie te najlepsze,medale polakow,rekordy sportowe itd. do tego slucham muzyki.mi pomaga pozniej jestem jakis inny.szlak mnie bierze w 5 dniu ale wytrzymuje 7 i 8-mego start
Szacuny
414
Napisanych postów
15594
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
91830
Tydzień to mało na ząb do treningów, odpocznij dłużej, zmień dyscyplinę na jakąś aerobową, sport drużynowy itp. coś co zmienia formę rywalizacji, odpuść na jakiś czas dietę itp. To pomaga, jeśli jesteś w rutynie treningowej już długo, kilka lat to napewno tydzień to za mało.
Szacuny
12
Napisanych postów
11497
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
45161
A zrób nawet miesiąc jeśli będzie trzeba. Nic na siłę..
Zrób sobie całkowitą przerwę od sportu, idź na browara, poleż brzuchem do góry, a jak nagle zatęsknisz za treningami to wrócisz i tyle.
Zobaczysz, że dłuższa przerwa przyniesie same korzyści
Zmieniony przez - bulletskat w dniu 2013-01-20 23:57:16
Szacuny
2
Napisanych postów
3376
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
51101
kazdy miewa tak jak bull napisal pozyj troche bez treningow i bez diety, a pozniej wejdz na youtube i poogladaj filmiki w tym temacie, szybko wroci Ci chec do ruszenia dupy
Szacuny
11102
Napisanych postów
51193
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
Całkiem możliwe, że sie zwyczajnie przetrenowałeś. Czy to psychicznie czy fizycznie - nieważne, zrób sobie przerwe od treningów. Tak z 10 dni proponuje, i to taką jak Bullet napisał, idź na browara, na ulubione fast foody, zajmij sie czymkolwiek innym, odpuść całkiem sport, nie oglądaj nic, nie wchodź na forum. Po przerwie na spokojnie wróć do treningów, nie od razu 5 w tygodniu ale stopniowo dozuj ilość treningów. Mozesz się wtedy wspomóc filmikami z YT motywacyjnymi, o ile taka potrzeba będzie
Taka przerwa regeneracyjna tylko i wyłącznie Ci na dobre wyjdzie.
Szacuny
2
Napisanych postów
1484
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15444
W czasie cyklu to może nie.Ale ogólnie w KAŻDEJ dziedzinie życia jest przestój:przez przetrenowanie/rutynę/stagnację z innych powodów.Jeden bardziej,drugi mniej potrzebuje zmian.Jeśli się przetrenowałeś,to z miesiąc nawet jak radzili koledzy,dychnij se,rzuć dietę,jeśli ją stosujesz.Jeśli się znudziłeś też warto odpocząć.Ale jeśli to dalej będzie,to musisz zmienić co innego.Może nie ta sztuka walki/sport,lub jednak sport to nie to,ale na to już w spokoju sam sobie odpowiesz(szczególnie w ostatnim przypadku),bo nikt tego za Ciebie nie zrobi.Takie życie
Breaking My relationship with time&space
Z Crohnem da się żyć
Szacuny
2
Napisanych postów
1484
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
15444
Jak ma potrzebę ruchu,to nie zrezygnuje.Ja po 2 dniach bez treningu już chodzę jak "napstrykany",stąd mam pewność że nie mogę żyć bez sportu Jestem z tych którzy przykuci do łóżka,trafiliby do Tworek.
Breaking My relationship with time&space
Z Crohnem da się żyć