SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

mięso bogate czy ubogie w mioglobinę?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3422

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Charon ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 119 Napisanych postów 5388 Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 111118
Pepynogen, śluz i kwas solny są produkowane przez różne komórki ściany żołądka. Ten pierwszy w miejscu produkcji jest nieaktywny, żeby nie spowodować samotrawienia się żołądka a przed kwasem solnym chroni śluz. Gdy pepsynogen dostanie się w końcu do środka żołądka, pod wpływem niskiego ph kwasu solnego zostaje uaktywniony do pepsyny, gdzie już nie będzie niebezpieczny dla ścian żołądka, bo są one zabezpieczone od wewnątrz śluzem.

Trochę to nieskładnie napisane, ale już chyba rozumiesz?

Zmieniony przez - Charon w dniu 2006-04-08 15:11:28

Beatus, qui prodest, quibus potest

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 23 Napisanych postów 1564 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 11141
tak czaje. Widocznie ja namieszałem i napisałem na odwrotnie.

zdr

Proponuję na start zarobek w wysokości ok 2000zł. 100% ONLINE, min. 18lat.
-Bez Polecania
-Bez Inwestycji
-Bez Sprzedaży
kontakt: [email protected]

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pierwsza w życiu redukcja - ELLIS mile widziany

Następny temat

dieta dla 15-latka na przyrost masy

WHEY premium