przerwalam cwiczenia, zwlaszcza silowe, bo nie wiem, czy moge je wykonywac w tym stanie. Jestem zdrowa i raczej dobrze sie czuje, tylko czasami rano jestem oslabiona. Moze to brak cwiczen silowych? Zawsze cwiczylam regularnie, a teraz mi sie po prostu juz tak nie chce, czesciej odpoczywam albo spie, i mam wyrzuty sumienia w zwiazku z tym, ze o siebie nie dbam. A z drugiej strony - jakis taki brak energii... Pomozcie!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Moze za malo jesz bo teraz -no wiesz- powinnas szamac za dwoje
Chyba nie powinnas cwiczyc w ciazy, chyba napewno
Co do wyrzutow to pomysl sobie ze po porodzie pojdziesz na silke i tak dasz sobie w kosc ze łoooo, za te cale iles tam miesiecy

Chyba nie powinnas cwiczyc w ciazy, chyba napewno
Co do wyrzutow to pomysl sobie ze po porodzie pojdziesz na silke i tak dasz sobie w kosc ze łoooo, za te cale iles tam miesiecy
a great flame follows a little spark
...
Napisał(a)
to, czy mozesz wykonywac jakies cwiczenia, powinien okreslic lekarz, ktoory cie prowadzi; moze okazac sie, ze nie ma przeciwwskazan do lekkiego treningu /oczywiscie nie wszystkie cwiczenia, nie moowione, ze trening na silowni, ze przez caly okres noszenia ciazy etc./, a roownie dobrze moze byc odwrotnie - pomimo tego, iz masz sily i zapal; pamietaj jednak, co w takim przypadku jest najwazniejsze -> treningi vs. zdrowie malenstwa
btw
osobiscie spotkalam sie z ciezarna wykonoojaca bardzo delikatny trening z obciazeniem /po konsooltacji/
wasabi - "jesc za dwoje" to moze nie... jednak zwiekszyc odpowiednio kalorycznosc - tak
Zmieniony przez - Grasik w dniu 2004-05-17 08:22:05
btw
osobiscie spotkalam sie z ciezarna wykonoojaca bardzo delikatny trening z obciazeniem /po konsooltacji/
wasabi - "jesc za dwoje" to moze nie... jednak zwiekszyc odpowiednio kalorycznosc - tak
Zmieniony przez - Grasik w dniu 2004-05-17 08:22:05
28:06:42:12
That is when the world will end.
...
Napisał(a)
No wlasnie, przede wszystkim nalezy zapytac sie lekarza. Z tym, ze teraz jeszcze musi sie zdarzyc, zeby lekarz byl wyedukowany, bo czesc z nich pewnie w ogole trening silowy z obciazeniem uwaza za herezje, a co dopiero w ciazy
W kazdym razie powinien stwierdzic, czy sa jakies przeciwskazania i wyjasnic Ci jakich cwiczen powinnas unikac. Z aktywnosci fizycznej w ogole lepiej nie rezygnuj, chyba, ze ciaza jest zagrozona. Lekki tening aerobowy jest wskazany jak najbardziej i wiekszosc cwiczen tonujacych rowniez. Chociaz sa wyjatki, dlatego zawsze trzeba najpierw skonsultowac sie z lekarzem. Jesli obawiasz sie treningu silowego zawsze mozesz wykonywac gimnastyke dla ciezarnych. Lepsze to niz nic
Kobieta aktywna w ciazy rowna sie lzejszy porod i szybsze dojscie do siebie po porodzie.
Co do tego spadku energii, to na poczatku ciazy to najzupelniej normalny objaw. Wiaze sie to z burza hormonalna w organizmie. Gdy juz sie przyzwyczaisz do innych obrotow, energia powroci.

Co do tego spadku energii, to na poczatku ciazy to najzupelniej normalny objaw. Wiaze sie to z burza hormonalna w organizmie. Gdy juz sie przyzwyczaisz do innych obrotow, energia powroci.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!