Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
37
Witam kiedyś broniłem trochę .A teraz gram w ataku i myślę o powrocie do bramki :) czy przedemna dużo pracy a kolega który broni jest dobry ale nie ma warunków .I nie wiem czy podjąć ta decyzje czy iść na bramkę czy nie !
Mam 175 wzrostu i warze 75 kg !
Wiec proszę o pomoc i co trzeba robić zęby być dobrym bramkarzem ?
Z góry dzięki i pozdrawiam wszystkimi :)
Napisanych postów
4
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
27
Przede wszystkim duży refleks oraz dobre ustawienie to są podstawy . Jak grasz dobrze w ataku strzelasz gole itd. to nie radzę Ci powracac na bramkę jednak jak chcesz to musisz dużo trenowac. Gdy stoisz na bramce postaraj się stac na palcach wtedy lepiej się rzucac.A tu takie porady:
Zwinnośc i refleks ponad wszystko
Szacuny
150
Napisanych postów
17765
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
197570
zaora93 co ty pieprzysz minimum 190 jest wielu swiatowej klasy bramkarzy ponizej wytycznej twojej np;Casillas (182),Valdes(183) lloris(186) i wielu innych
Zmieniony przez - Cris Thug w dniu 2011-04-01 12:00:59
Ole-le, ola-la, ser del Barça és el millor que hi ha!
Szacuny
1
Napisanych postów
126
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4740
no moze troche przesadzilem ,ze 190 ale 185 to minimum a co do tych 190+ to Buffon(191) boruc(195) fabianski(191) szczesny 195 wiec jak widac najlepsi bramkarze maja te 190+
I am the most complete fighter in the world!! - Yuri Boyka
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2
Nie koniecznie bramkarz musi miec 190+ tak jak mówił Cris Thug że bramkarze tacy jak : Casillas , Valdes nie mają tyle cm. No też dużo liczy się wysokosc ale przede wszystkim szybkośc , zwinnośc i dobre ustawienie się w bramce.
Szacuny
6
Napisanych postów
463
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
4646
Większy nie znaczy lepszy :) możesz być mniejszy ale być zwinniejszy, szybszy i bardziej skoczny od wyższych bramkarzy. Wlazek to zależy tylko i wyłącznie od Ciebie czy lepiej czujesz sie w bramce czy w ataku. Jeżeli poświęcisz się dla tego sportu to możesz osiągnąc sukces broniąc na bramce jak i strzelać w ataku. Wszystko przed Tobą, a na wzrost nie patrz bo nie jest taki ważny :)
" Gdybyś usłyszał tysiąc razy- nie uda Ci się.
To wiesz co?
Rób nadal wszystko jak najlepiej potrafisz i pokaż, jak bardzo się mylili.
Sukces jest największą, dostępną, ludzką zemstą."