Szacuny
2
Napisanych postów
1637
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
4489
Hmm czy ktos doswiadczony moze mi powiedziec czemu laczenie Tajskiego boksu i bjj ma byc lepsze niz laczenie np kichboxingu z bjj ... Co przemawia nad wyzszoscia Tai boxu Mu... jakis tam TAI ;) hehe nie pamietam jak to dokladnie brzmialo,.
"Racja silniejszego zawsze lepsza bywa"
" Racja silniejszego zawsze lepsza bywa "
" Najslabsze psy najglosniej szczekaja "
-= SFD FIGHT CLUB =-
Szacuny
26
Napisanych postów
4636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
22462
hmm Cwaniaczku no wiec Thai dopracowal do prawie ze perfekcji walke w stojce a zwlaszcza poldystans (klincz) mamy szeroga game ciosow i kopniec lokciem i kolanem, destrukcyjnych w skutkach dla przeciwnika, mamy rowniez wielka bron, low kick, a chyba nikt nie kopie tak dobrze loka jak thai(boxer). Moim zdaniem czemu polaczenie dobre z bjj, gdyz w tym stylu graplerskim czesto rowniez dazy sie do klinczu, tak jak w tajskim, celem w bjj jest wychaczenie rzut podciecie wejscie w nogi ( chociaz to ostatnie mozna z troszke wiekszej odleglosci ) i tu i tu bliski dystans, mozna oslabic/odwrocic uwage przeciwnika kolanem lokciem czy czymkolwiek a nastepnie spokojnie wyciac i skonczyc walke w parterze, napewno jest wiele powodow dlaczego to polaczenie jest wrecz idealne, nie mowie ze kick + bjj jest zlym, bo byla by to nieprawda, rowniez jest to dobra kompilacja styli. Reszte niech Ci powie kto inny, bo mi sie spac chcePZDR.
" Tu nie chodzi o to zeby byc wielkim, tu jeszcze trzeba cos umiec...... synku"
BJJ Lublin!!!!!!!!!!
Szacuny
0
Napisanych postów
62
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
2387
To moze teraz ja.Popatrzmy na to z drugiej strony.Jesli w
Taju dążymy do klinczu to w klinczu łatwiej wejść w nogi.W kicku trzymasz
na dystans wiec trudniej podejść.Tylko prosze nie pisać że kickboxer nie
potrafi kopac lowów, bo jak umiesz kopac rundhousa na glowe to lowa tez potrafisz.Jeszcz jedno.Kick jest w Polsce dosc popularny, przezco mozna znalesc trenerów wysokiej klasy.Ja bym został przy kicku.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
To sa 2 CALKIEM INNE techniki.
(...) w tle jeziorko. Jak scena, a my jak publika. No i widze Mistrza, jak do niego podbiega taki podpity malolat nizszy o glowe, mistrz do tylu krok, rece w rozsypce, dwa sybkie strzaly, mistrz pada, malolat mu kopa. Mistrz sie podniosl jednak, pozycje przyjal w trybie magicznym, na to malolat dwa szybkie strzaly, mistrz pada i to byl koniec.
Szacuny
26
Napisanych postów
4636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
22462
low kicka kopiesz niemalze wyprostowana noga( nie wiem czy dobrze tluamcze) a okrezne kopiemy z skreceniem bioder, no i ze zgieciem kolana. Fakt w Polsce nie ma fachowcow od Thaia, a kickerow jest duuuuuzo dobrych. Ale pytanie bylo ogolnie o zestawienie, a nie o warunki cwiczenia wiec odpowiedzialem tak a nie inaczej.
" Tu nie chodzi o to zeby byc wielkim, tu jeszcze trzeba cos umiec...... synku"
BJJ Lublin!!!!!!!!!!
Szacuny
9
Napisanych postów
1074
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
19774
Warto uczyc się Muay Thai pomimo, że nie ma jeszcze dobrej bazy szkoleniowej. Można uczyć się MT za granicą, kupować/oglądać filmy instruktażowe (właśnie zasysam na dc++ ), organizować seminaria, jeździć na zawody i uczyć się od lepszych.
Mi pasuje bardzo styl MT. Raz próbowałem się przestawić na Kickboxing ale się nie udało. Kiedy walczyłem w formule kb co chwila przychodziły mi do głowy akcje, których nie mogłem zastosować.
Szacuny
9
Napisanych postów
656
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
3835
wczoraj wrocilem z francji gdzie poznalem kolesia od boxu tajlandzkiego , trenowal go koles ktory byl mistrzem swiata w thaiu nie wiem w jakiej wadze ale koles prezentowal bardzo dobry poziom!!!
a roznica miedzy thaiem a kickiem jest choc niektorzy jej niedostrzegaja calkiem spora!!!!
sile muai thai musisz poczuc na sobie !!! jesli sprobujesz to zobaczysz dlaczego tak jest dobrze reklamowany)
a kick + bjj tez jest dobrym polaczeniem pozdrawiam @ll