...
Napisał(a)
sa wciaz pobudzeni , niespokojni i nerwowi? jaki to mechanizm? i nie mowi etu tylko o koksiarzach ale tez o niecwiczacych ludziach z nadcisnieniem, i czy nadcisnienie pomaga czy przeszkadza w treningu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
ty chyba nie rozumiesz, ja zawsze oddycham dobrze, cos sie speprzylo po tym treningu i trzyma mnie juz rok, poprostu nie moge nabrac gkleboko powietrza ,cos blokuje,nabieram do gardla i na tym koniec, mam krotkie czeste plytkie oddechy
...
Napisał(a)
A to jest dzial doping wiec z tym pytaniem idz do dzialu zdrowie
off
...
Napisał(a)
w przyrodzie jesli cos dziala z wieksza moca (podwyzszenie cisnienia w tym przypadku) to musi miec gdzies ujscie - nic nie ginie - sama fizyka
idziesz na solara, zjarasz sie - jestes czerwony - bo wydzielana jest energia
uderzy meteoryt - powoduje tsunami - bo wydzielana jest energia
uderzysz w drzewo - samochod stoi, ale ty lecisz - bowydzielana jest energia
masz nadcisnienie - jestes cieplejszy - bo wydzielana jest energia
naduzywasz mdm - endomorfiny odmowia posluszenstwa
nadcisnienie, otylosc, intensywny trening na bezdechu = najlepsza droga do wylewu
Zmieniony przez - artlite w dniu 2005-11-10 01:23:48
idziesz na solara, zjarasz sie - jestes czerwony - bo wydzielana jest energia
uderzy meteoryt - powoduje tsunami - bo wydzielana jest energia
uderzysz w drzewo - samochod stoi, ale ty lecisz - bowydzielana jest energia
masz nadcisnienie - jestes cieplejszy - bo wydzielana jest energia
naduzywasz mdm - endomorfiny odmowia posluszenstwa

nadcisnienie, otylosc, intensywny trening na bezdechu = najlepsza droga do wylewu
Zmieniony przez - artlite w dniu 2005-11-10 01:23:48
.__._.__.__||_
/.__||.'__/|_-_|
..(_.||..|......||_
\_,_||_|.......\_/...:LIGHT!:.
...
Napisał(a)
no ale np w mi przypadku mam nadcisnienie i tz cwicze na bez dechu bo mam klopoty z nabraniem glebokiego oddechu nawet jak nie trenuje, ale jem bardzo malo juz ok 1000kcal , wie skad to nadcisnienie i energia skoro tak malo kcal sobie dostarczam?czy plytki oddech moze powdowac nadcisniwenie bo to zamkniete kolo?
...
Napisał(a)
ale o czym ty mowisz?
wystepuja zaburzenia koncentracji, ale na psyche siada najczesciej nie bezposrednio nadcisnienia, ale posrednie ulomnosci z tym zwiazane - np zaburzenia erekcji, ktore wystepuja u wielu osob (najczesciej po rozpoczeciu leczenia)
believe it or not, ale o twoim zdrowiu psychicznym, odpowiedniej energetyce ciala i tzw. motywacji do zycia decyduje dieta
kalifornijczycy, ktorych poznalem i ktorzy stosowali diete raw food potrafili spac 5h, budzic sie wypoczetym, grac w siatkowke po obiedzie i nie miec problemu z otyloscia w wieku 40 lat
jest dyskusja na ten temat - czy blizej jest nam do roslin czy produktow po obrobce cieplnej - ja bym sie sklanial do pierwszego
wiesz ile pokolen przeminelo od wynalezienia ognia? liczbe dostaniesz w setkach
Zmieniony przez - artlite w dniu 2005-11-10 01:42:21
wystepuja zaburzenia koncentracji, ale na psyche siada najczesciej nie bezposrednio nadcisnienia, ale posrednie ulomnosci z tym zwiazane - np zaburzenia erekcji, ktore wystepuja u wielu osob (najczesciej po rozpoczeciu leczenia)
believe it or not, ale o twoim zdrowiu psychicznym, odpowiedniej energetyce ciala i tzw. motywacji do zycia decyduje dieta
kalifornijczycy, ktorych poznalem i ktorzy stosowali diete raw food potrafili spac 5h, budzic sie wypoczetym, grac w siatkowke po obiedzie i nie miec problemu z otyloscia w wieku 40 lat
jest dyskusja na ten temat - czy blizej jest nam do roslin czy produktow po obrobce cieplnej - ja bym sie sklanial do pierwszego
wiesz ile pokolen przeminelo od wynalezienia ognia? liczbe dostaniesz w setkach
Zmieniony przez - artlite w dniu 2005-11-10 01:42:21
.__._.__.__||_
/.__||.'__/|_-_|
..(_.||..|......||_
...
Napisał(a)
lol, stary ty zadajesz pytania, na ktore cala noc by sie nie odpowiedzialo
ja przede wszystkim zakladam, ze rozmawiamy o tym samym nadcisnieniu (tetniczym)
przyczyny twojego problemu z plytkim oddechem i prawdopodobnie bezdechem, ktorego nie kojarzysz bo spisz wtedy moga byc trysiace.
ja mialem bezdechy po cyklu prolongatum i deci - nabralem zbyt duzej masy ciala, do tego doszla edema itd
niewykluczone, ze masz ten sam problem - a nadcisnienie nie ma z tym nic wspolnego -
A moze nie? A moze to jest zapalenie oplucnej, moze zapalenie pluc, moze oskrzeli, moze otrzewna, moze astma albo reakcja alergiczna, moze jestes po jakichs traumatycznych przejsciach, moze masz niewykryta patologie ukladu oddechowego, a moze zapalenie osierdzia, a moze co innego?
A moze idz do lekarza po prostu? To tylko forum, nikt ci tu nie wyleczy
Zmieniony przez - artlite w dniu 2005-11-10 01:56:53
ja przede wszystkim zakladam, ze rozmawiamy o tym samym nadcisnieniu (tetniczym)
przyczyny twojego problemu z plytkim oddechem i prawdopodobnie bezdechem, ktorego nie kojarzysz bo spisz wtedy moga byc trysiace.
ja mialem bezdechy po cyklu prolongatum i deci - nabralem zbyt duzej masy ciala, do tego doszla edema itd
niewykluczone, ze masz ten sam problem - a nadcisnienie nie ma z tym nic wspolnego -
A moze nie? A moze to jest zapalenie oplucnej, moze zapalenie pluc, moze oskrzeli, moze otrzewna, moze astma albo reakcja alergiczna, moze jestes po jakichs traumatycznych przejsciach, moze masz niewykryta patologie ukladu oddechowego, a moze zapalenie osierdzia, a moze co innego?
A moze idz do lekarza po prostu? To tylko forum, nikt ci tu nie wyleczy
Zmieniony przez - artlite w dniu 2005-11-10 01:56:53
.__._.__.__||_
/.__||.'__/|_-_|
..(_.||..|......||_
...
Napisał(a)
jakbys znal angielski to tu masz prawie 200 chorob zwiazanych z zaburzeniami oddychania - mozesz sobie wybierac do wyboru do koloru :
http://www.wrongdiagnosis.com/sym/breathing_symptoms.htm
http://www.wrongdiagnosis.com/sym/breathing_symptoms.htm
.__._.__.__||_
/.__||.'__/|_-_|
..(_.||..|......||_
...
Napisał(a)
tzn chodzi mi o bezdech podczs cwiczen szczegolnie sprintu i na silowni z ciezarami, wtedy szybko mi cisnienie sie podnosi bo nie moge nabierac glebokiego oddechu nawet jak bym bardzo sie staral, robi mi sie cieplo wtedy i boli glowa, dodam ze te objawy mam od roku a zaczelo sie po treningu na silowni, robilem nastepujace badania:RTG KLATKI,echo serca, ekg, usg jamy brzusznej, morfologia z ob, mocz,spirometria, i wszystko wyszlo w tych badaniach w normie, powiem szczerze ze troche podobne uczucie miewalem wczesniej gdy sie przeziebialem i mialem zapalenie gardla, jakie dodatkowe badania bys sugerowal?
...
Napisał(a)
Byla kiedys akcja "gleboki oddech" i bezplatne badania w tym zakresie
tzw. badania spirometryczne
porozgladaj sie czy to jeszcze gdzies sie tli, a jak nie to pedz do lekarza, bez osluchu i wywiadu to mozemy sobie zgadywac jak na loterii
tzw. badania spirometryczne
porozgladaj sie czy to jeszcze gdzies sie tli, a jak nie to pedz do lekarza, bez osluchu i wywiadu to mozemy sobie zgadywac jak na loterii
.__._.__.__||_
/.__||.'__/|_-_|
..(_.||..|......||_
...
Napisał(a)
no chodzi o to ze bylem u lekarza i mnie osluchal i mowi ze wszystko ok jest
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!