Czego potrzebujemy:

Jak wykonać:

Pierś z kurczaka kroimy tak, by uzyskać jak największą powierzchnię. Mięso rozbijamy dość cienko, przyprawiamy i od wewnętrznej strony - tej na którą będziemy nakładać farsz pryskamy oliwą. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Dodajemy starty drobno parmezan oraz posiekane chilli. Ja dałam około 1cm bez nasion oczywiście i było ostre. Mieszamy wszystko dokładnie i wykładamy na środek mięsa. Zawijamy na zakładkę, możecie spiąć wykałaczkami. Układamy mięso na folii, psikamy oliwą i pieczemy około 30 minut w 200 stopniach. Gotowe. Mnie dziś makro pozwoliło na pieczone frytki z ziemniaka i Dziki sos, ale równie dobrze będzie się komponowało z komosą lub ryżem.

Wartości odżywcze:

Cała porcja nadzianego kurczaka to 300 kcal.

Białko 51.5 g, Tłuszcze 8,4 g, Węglowodany 7,8 g.

Smacznego!

Zawarte treści mają charakter wyłącznie edukacyjny i informacyjny. Starannie dbamy o ich merytoryczną poprawność. Niemniej jednak, nie mają one na celu zastępować indywidualnej porady u specjalisty, dostosowanej do konkretnej sytuacji czytelnika.
Komentarze (0)