WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

szukam drążka z poręczą treningową

temat działu:

Trening w domu

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 327

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 41 dni Przeczytanych tematów 4
Cześć, szukam drążka z poręczą treningową, ale w takim zestawie, żeby nic się nie bujało podczas ćwiczeń. Macie jakieś pomysły, gdzie coś takiego znaleźć?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 12554 Napisanych postów 162259 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1242780
Cześć!
Niestabilność większości domowego sprzętu wynika ze zbyt wąskiej podstawy, niskiej wagi własnej oraz cienkich profili stalowych (często 30x30 mm). Podczas podciągania czy dipów generujesz siły kinetyczne, które przenoszą się na konstrukcję. Aby temu zapobiec, musisz szukać wież wolnostojących o profilu konstrukcyjnym minimum 40x40 mm (najlepiej 50x50 mm) lub modeli mocowanych bezpośrednio do ściany. Wszystko zależy od tego ile masz miejsca i środków na rozbudowę takiej domowej siłowni? Jedynie opcje typu rack beda tutaj solidne

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Na forum 36 dni Przeczytanych tematów 8
U siebie miałem już wcześniej drążek zbudowany przez wujka, ale niedawno stwierdziłem, że lepiej będzie na zasadzie poręczy trenować, żeby sobie wyjąć i schować, kiedy najdzie mnie potrzeba. U mnie podstawowy zestaw od K-SPORTA, https://www.k-sport.com.pl/product-pol-344-Porecze-stacjonarne-do-pompek-treningowe-do-cwiczen-miesni-brzucha-uchwyt-KSH025-2.html i po złożeniu jest rewelacyjny. Nawet na siłowniach, na które chodziłem takiego dobrego sprzętu nie było, więc tylko tyle powiem.

Zmieniony przez - Marianoitalioano w dniu 2026-03-03 12:23:34
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17813 Napisanych postów 133442 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467270
zajeżdza mi to reklamą.

kup co chcesz marbo, kleton, massiv itp, im wyższy drazek tym lepiej, no i zeby poręcze miały jakąś regulacje bo przy drążku i poręczach moze się okazać że rozstaw bedzie za szerokil

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
QUEBLO Moderator
Ekspert
Szacuny 2349 Napisanych postów 30801 Wiek 41 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 271941
np takie coś
https://www.marbo-sport.pl/projector.php?product=28853&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=PMax | Sprzęt fitness&utm_id=15632641196&gad_source=1&gad_campaignid=15632642594&gbraid=0AAAAADnYjelBGQVl2ihQqyf5oRkvC1V3Z&gclid=EAIaIQobChMIvoKj3p2IkwMVuhqiAx0hMAEsEAQYFSABEgI1R_D_BwE

przytwierdzane do ściany na śruby,wieć nie ma opcji by się bujało

Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2026-03-05 08:30:59

"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"

...
Napisał(a)
Ekspert
Szacuny 114 Napisanych postów 216 Wiek 53 lat Na forum 1 rok Przeczytanych tematów 2664
Marianoitalioano
U siebie miałem już wcześniej drążek zbudowany przez wujka, ale niedawno stwierdziłem, że lepiej będzie na zasadzie poręczy trenować, żeby sobie wyjąć i schować, kiedy najdzie mnie potrzeba. U mnie podstawowy zestaw od K-SPORTA, https://www.k-sport.com.pl/product-pol-344-Porecze-stacjonarne-do-pompek-treningowe-do-cwiczen-miesni-brzucha-uchwyt-KSH025-2.html i po złożeniu jest rewelacyjny. Nawet na siłowniach, na które chodziłem takiego dobrego sprzętu nie było, więc tylko tyle powiem.

Zmieniony przez - Marianoitalioano w dniu 2026-03-03 12:23:34
Te poręcze, podczas dipów są strasznie niestabilne, przy podciąganiu australijskim też się przewracają. A jak zaożyłem kamizelką obciążeniową i robiłem dipy, to już była masakra. Musiałem krążki 5 kg kłaść na nóżkach, aby to się nie przewróciło.
...
Napisał(a)
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17813 Napisanych postów 133442 Wiek 41 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1467270
nie dziwie się że są niestabilne, są oddzielne i wysokie, ja mam k sport połączone i jest ok

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zestaw domowej siłowni - wybór między rackiem a stojakami

Następny temat

czy wyciąg faktycznie może się sprawdzić na domowej siłowni

electro
Polecane artykuły