Szacuny
0
Napisanych postów
282
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1730
Moja złota rada: Musisz być nisko na nogach. Nie na prostych. Delikatnie ugięte kolana i ewentualnie jeżeli jesteś prawonożny zejść na TWOJĄ prawą stronę, a jeżeli lewo, to na lewą stronę. Użyć balansu ciała, tzn. biegniesz, ciało schodzi na lewą stronę (w przypadku prawonożnego piłkarza) i od razu szybko na prawą i na pełnym gazie biegniesz. Nie wypuszczaj piłki przed siebie, bo bramkarz może ją dopaść.
Szacuny
8
Napisanych postów
2174
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
29766
Tego jest mnóstwo! poszukaj! Zacznij kiwać pachołki, później na treningach kolesi, ćwicz kolego ćwicz i się nie poddawaj. Wychodzisz na boisku i ganiasz z piłką.
Szacuny
2
Napisanych postów
175
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1519
wystarczy ze wezmiesz piłke ustawisz przeszkody i prowadz, omijaj, staraj sie nie patrzec na piłke tylko przed siebie, zamykaj oczy, musisz poczuc piłe ;d
Szacuny
2
Napisanych postów
237
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1247
Tylko nie rób tak, jak niektórzy ''mistrzowie'', że oglądają na YT np zwody Ronaldo, idą na orlik i kiwają się z powietrzem, a jak chcą to zrobić z przeciwnikiem to się wywalają o swoje przeszczepy...
Trenuj np slalomy z piłką, używaj balansu ciałem tak jak kolega wyżej napisał. Koordynacja na drabince, również ważna rzecz.
''Niektórzy uważają, że Piłka Nożna to sprawa życia i śmierci.
Ja uważam, że to znacznie poważniejsza sprawa''
''3/4 życia spędziłem na boisku, resztę zmarnowałem''
Szacuny
2
Napisanych postów
3645
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
24649
2 zwody bardzo dobre do kiwania:(od najlepszego wg. mnie )
1. Blanco Hop- może trochę śmieszny trik, ale skuteczny i łatwy; radzę "skakać" w prawo lub między dwóch obrońców.
Tu sam wynalazca wykonuje trik, który jego rodacy zwą "LA CUAUHTEMINHA"
2.Elastico, inaczej wężyk, Flip- flop lub po prostu trik Rivelino.
Jego wynalazcą był właśnie wspomniany Brazylijczyk, często wykorzystywali go min. Ronaldinho, Luis Ronaldo i Cristiano Ronaldo.
"Świat schodzi na psy
razem z nim ty
wierzysz mi?
policzone są twoje dni
wiesz jak jest
tu chodzi o moją troskę
bo niezbadane są wyroki boskie"