SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Zdrowe hamburgery

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 22700

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1404
Ukulana kula nie powinna kleić się do rąk :D odstawiamy do wyrośniecia na hmmm 1-4 godziny

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Koniu151 Moderator
Ekspert
Szacuny 3035 Napisanych postów 51766 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 349863
i git.

TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1404
40min w piecu / 180*C

Gotowa :) w środku jest dosyć kleista, ale jak doda się dodatków "hamburgerowych" ... mmmm niebo w gębie :DD

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 60 Wiek 40 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2846
dzieki ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Jak sobie radzisz z mąką żytnią? Moja tak się klei, że nawet ręce ciężko po niej umyć.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1404
mieszam ciasto łopatka drewnianą... innej opcji nie widzę a jak nadal się lepi, to za dużo wody dałeś! ps... na pszennej razowej buła jest smaczniejsza ;D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Ostatnio robiłem bułę z drożdży, wody (na pewno nie za dużo), 100g pszennej razowej i 50g żytniej razowej, mieszałem warzechą i kleiła się jak... ech, szkoda gadac. To zresztą nie pierwsza moja "przygoda" z żytnią. Chciałem z niej zrobic pizzę, zmieszałem ze zwykłą pszenną a i tak nic z tego nie wyszło i mama musiała naprawiac .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 81 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1404
Żytnia ma to do siebie niestety, ale jak na moje dłużej musisz ją wyrabiać (20min nawet)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 6 Napisanych postów 8437 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 30419
próbowałaś trzymać je tak dwa/trzy dni? z torbami mnie puszczą jak będę piekarnik co chwilę odpalał :D

wczoraj pizze zrobiłem z takiego ciasta : 2 szklanki mąki razowej pszennej, 60ml oliwy z oliwek, szczypta cukru i soli, drozdze. Jak wyrosło(2,5h) na szklaną półkę żaroodporną, na to przecier z czosnkiem, bazylia, oregano, zielem prowansalskim i chilii! dla lepszego trawienia ale przesadziłem na wierzch cebula czerwona, pieczarki, jedna pierś z kurczaka (kawałeczki przysmażone), brokuły, papryka czerowna, żółty ser(nast. razem jeszcze dam trochę fety ). 220 C, termoobieg, 15-20min.
Sos śmietana+jogurt naturalny, tymianek, oregano, ząbek czosnku mniamniamniam heehe



aaa.. już widzę, że; "taka buła z tydzień wytrzyma.."

Zmieniony przez - szczepanNR w dniu 2013-03-26 11:52:20
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 677 Wiek 29 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 29702
Do pizzy to mozzarella, świetnie się ciągnie.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Batony proteinowe domowej roboty

Następny temat

POTRENINGOWO - "sezamowo-miodowy indyk na ostro" PYCHA!

WHEY premium