...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
i git.
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Jak sobie radzisz z mąką żytnią? Moja tak się klei, że nawet ręce ciężko po niej umyć.
...
Napisał(a)
mieszam ciasto łopatka drewnianą... innej opcji nie widzę a jak nadal się lepi, to za dużo wody dałeś! ps... na pszennej razowej buła jest smaczniejsza ;D
...
Napisał(a)
Ostatnio robiłem bułę z drożdży, wody (na pewno nie za dużo), 100g pszennej razowej i 50g żytniej razowej, mieszałem warzechą i kleiła się jak... ech, szkoda gadac. To zresztą nie pierwsza moja "przygoda" z żytnią. Chciałem z niej zrobic pizzę, zmieszałem ze zwykłą pszenną a i tak nic z tego nie wyszło i mama musiała naprawiac .
...
Napisał(a)
Żytnia ma to do siebie niestety, ale jak na moje dłużej musisz ją wyrabiać (20min nawet)
...
Napisał(a)
próbowałaś trzymać je tak dwa/trzy dni? z torbami mnie puszczą jak będę piekarnik co chwilę odpalał :D
wczoraj pizze zrobiłem z takiego ciasta : 2 szklanki mąki razowej pszennej, 60ml oliwy z oliwek, szczypta cukru i soli, drozdze. Jak wyrosło(2,5h) na szklaną półkę żaroodporną, na to przecier z czosnkiem, bazylia, oregano, zielem prowansalskim i chilii! dla lepszego trawienia ale przesadziłem na wierzch cebula czerwona, pieczarki, jedna pierś z kurczaka (kawałeczki przysmażone), brokuły, papryka czerowna, żółty ser(nast. razem jeszcze dam trochę fety ). 220 C, termoobieg, 15-20min.
Sos śmietana+jogurt naturalny, tymianek, oregano, ząbek czosnku mniamniamniam heehe
aaa.. już widzę, że; "taka buła z tydzień wytrzyma.."
Zmieniony przez - szczepanNR w dniu 2013-03-26 11:52:20
wczoraj pizze zrobiłem z takiego ciasta : 2 szklanki mąki razowej pszennej, 60ml oliwy z oliwek, szczypta cukru i soli, drozdze. Jak wyrosło(2,5h) na szklaną półkę żaroodporną, na to przecier z czosnkiem, bazylia, oregano, zielem prowansalskim i chilii! dla lepszego trawienia ale przesadziłem na wierzch cebula czerwona, pieczarki, jedna pierś z kurczaka (kawałeczki przysmażone), brokuły, papryka czerowna, żółty ser(nast. razem jeszcze dam trochę fety ). 220 C, termoobieg, 15-20min.
Sos śmietana+jogurt naturalny, tymianek, oregano, ząbek czosnku mniamniamniam heehe
aaa.. już widzę, że; "taka buła z tydzień wytrzyma.."
Zmieniony przez - szczepanNR w dniu 2013-03-26 11:52:20
Poprzedni temat
Batony proteinowe domowej roboty
Następny temat
POTRENINGOWO - "sezamowo-miodowy indyk na ostro" PYCHA!
Polecane artykuły