KB/MT/MT + BJJ
...
Napisał(a)
...
Dzisiaj będę robił z WPC Delicious o smaku ciasteczkowym bez żadnych mas itd.
Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2013-05-19 18:32:52
Dzisiaj będę robił z WPC Delicious o smaku ciasteczkowym bez żadnych mas itd.
Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2013-05-19 18:32:52
...
Napisał(a)
Po prostu się zatsanawiam dlaczego proszku do pieczenia się nie powinno dodawać. Czy chodzi o swego rodzaju tradycje robienia biszkoptu czy dzieją się jakieś dziwne rzeczy w trakcie pieczenia?
...
Napisał(a)
Chodzi o to zapewne że standardowy przepis nie obejmuje proszku do pieczenia.
...
Napisał(a)
Nie nie po prostu jak się robi biszkopt nie jest potrzebny proszek do pieczenia. Jak ubijasz białko i włączysz je z innymi składnikami to delikatnie mieszasz ręką, albo łopatką jakąś. I jest zaj**iście pulchne. Proszek dają w tych pseudo przepisach na necie, widziałem przepisy na ciasto na pizze z proszkiem do pieczenia...
KB/MT/MT + BJJ
...
Napisał(a)
Ja się nie wzorowalem na żadnym przepisie, gdy robie standardowe biszkopty to też nie dodaje proszku ale gdy zamiast mąki dodaje wheya to zawsze masa opada mi o wiele bardziej i musze to "ratowac" proszkiem. Pewnie to wina białka gdyż mieszam bardzo ostrożnie
...
Napisał(a)
Tu ten sam przepis tylko jako muffinka. Mam też wersję z polewą. Zmieszaj łyżkę odżywki z mlekiem + troszkę żelatyny, wylej na ciasto i do lodówki
...
Napisał(a)
zapowiada się znakomicie jako dodatek choćby do serka wiejskiego itp :) Do tego trochę owoców, oliwa z oliwek i całkiem spoko posiłek do pracy gotowy. Kto by pomyślał, że wpc można wykorzystać zamiast mąki.
Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2013-06-02 18:50:14
Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2013-06-02 18:50:14
...
Napisał(a)
ooo stary muszę sróbować :p i jeszcze ten pomysł Eltoro_KrK wymiata...mmmm musi być pucha sogi lecą
Wola psychiki daje wyniki .
Polecane artykuły