SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wysokobiałkowy biszkopt.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 21385

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 3834 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 41311
Do biszkoptu nie dodaje się proszku do pieczenia...

KB/MT/MT + BJJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1568
a dlaczego nie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
...
Dzisiaj będę robił z WPC Delicious o smaku ciasteczkowym bez żadnych mas itd.

Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2013-05-19 18:32:52
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1568
Po prostu się zatsanawiam dlaczego proszku do pieczenia się nie powinno dodawać. Czy chodzi o swego rodzaju tradycje robienia biszkoptu czy dzieją się jakieś dziwne rzeczy w trakcie pieczenia?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
Chodzi o to zapewne że standardowy przepis nie obejmuje proszku do pieczenia.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 65 Napisanych postów 3834 Wiek 32 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 41311
Nie nie po prostu jak się robi biszkopt nie jest potrzebny proszek do pieczenia. Jak ubijasz białko i włączysz je z innymi składnikami to delikatnie mieszasz ręką, albo łopatką jakąś. I jest zaj**iście pulchne. Proszek dają w tych pseudo przepisach na necie, widziałem przepisy na ciasto na pizze z proszkiem do pieczenia...

KB/MT/MT + BJJ

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 51 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 1568
Ja się nie wzorowalem na żadnym przepisie, gdy robie standardowe biszkopty to też nie dodaje proszku ale gdy zamiast mąki dodaje wheya to zawsze masa opada mi o wiele bardziej i musze to "ratowac" proszkiem. Pewnie to wina białka gdyż mieszam bardzo ostrożnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 464 Napisanych postów 9051 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 91259
Tu ten sam przepis tylko jako muffinka. Mam też wersję z polewą. Zmieszaj łyżkę odżywki z mlekiem + troszkę żelatyny, wylej na ciasto i do lodówki

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 18 Napisanych postów 2032 Wiek 33 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15756
zapowiada się znakomicie jako dodatek choćby do serka wiejskiego itp :) Do tego trochę owoców, oliwa z oliwek i całkiem spoko posiłek do pracy gotowy. Kto by pomyślał, że wpc można wykorzystać zamiast mąki.

Zmieniony przez - Eoghan w dniu 2013-06-02 18:50:14
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 85 Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 950
ooo stary muszę sróbować :p i jeszcze ten pomysł Eltoro_KrK wymiata...mmmm musi być pucha sogi lecą

Wola psychiki daje wyniki .

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Protein Bars

Następny temat

Jabłkowo-cynamonowy deser twarogowy.

WHEY premium