Trenuje wyczynowo karate kyokushin, mam siłownie w piwnicy i chciałbym zwiększyć siłę i wytrzymałość.Przeczytałem że najlepszy trening to będzie trening obwodowy, tyko nie wiem jak się do tego zabrać.Nie wiem jakim ciężarem to robić, ile stanowisk, ile powtórzeń/sekund, ile serii.Jak już mówiłem chce popracować na sile i wytrzymałości, nie chce przybrać za bardzo na masie ponieważ muszę utrzymywać wagę około 70 kg ponieważ startuje w zawodach.
Byłbym wdzięczny o napisanie mi jakie mam robić ćwiczenia , ich kolejność, ciężar, ilość.
Wzrost 174
Cel treningowy: Siła i wytrzymałość
Staż treningowy na siłowni: Ostatni miesiąc regularnie 3 razy w tygodniu, z planem treningowym na siłę (kulturystyczny)
Uprawiane inne sporty: Karate Kyokushin 6h w tygodniu
Dostęp do sprzętu: siłownia domowa, 2 ławeczki (jedna z wyciągiem na nogi), rowerek, sprzęt do brzuszków, worek treningowy, dużo obciążenia
Dieta: Narazie brak
Przewiskazania medyczne: Brak
Zażywane suplementy: Brak
Proszę o pomoc !
Pozdrawiam
Byłbym wdzięczny o napisanie mi jakie mam robić ćwiczenia , ich kolejność, ciężar, ilość.
Wzrost 174
Cel treningowy: Siła i wytrzymałość
Staż treningowy na siłowni: Ostatni miesiąc regularnie 3 razy w tygodniu, z planem treningowym na siłę (kulturystyczny)
Uprawiane inne sporty: Karate Kyokushin 6h w tygodniu
Dostęp do sprzętu: siłownia domowa, 2 ławeczki (jedna z wyciągiem na nogi), rowerek, sprzęt do brzuszków, worek treningowy, dużo obciążenia
Dieta: Narazie brak
Przewiskazania medyczne: Brak
Zażywane suplementy: Brak
Proszę o pomoc !
Pozdrawiam