...,a wiec po kolei...dwa miesiace temu zaczalem diete tzn.tak mi sie wydawalo-wszystko nawet wygladalo niezle bo od wagi 112 kg zlecialem do 100 kg. wedlug siebie trzymalem bialko w granicach 350 gr/kg. Wegle okolo 150 gr/kg i tluszcze okolo 70-90 gr/kg. Nigdy wczesniej nie liczylem kalorii lub tez calkowitego zapotrzebowania kalorycznego dla mnie...,az do dzisiaj

Dodam jeszcze,ze moj spadek wagi zaczyna mnie powoli przerazac

Wczesniej duzo wyciskalem-niestety 6 miesiecy temu...trzeba bylo powiedziec sobie dosc...w barku chrupnelo przy max ciezarach i juz po wyciskaniu niestety-zostaje tylko wyciskanie na maszy ale to juz nie to samo. Dlatego wlasnie pomyslalem sobie o zrzuceniu wagi ale chodzilo mi raczej o tluszcz,a nie miesnie

Przyznam,ze gdy zajmowalem sie wczesniej wyciskaniem nie patrzylem dokladnie i nie wazylem jedzenia-moge powiedziec,ze miezylem na oko

Postaram sie napisac mniej wiecej jak staram sie trzymac diete od tygodnia:
1.8 jajek bialek + 2 kromki chleba pelnioziarnistego + plasterek sera zoltego =510 kcal.
Silownia
2.po silowni odzywka bialkowa =120 kcal
3.200 gr. piersi z kurczaka + brokol i 50 gr.ryz brazowy =400 kcal
4.odzywka bialkowa przed wyjsciem do pracy =120kcal
5.200 gr.piers + brokol + 50gr ryz brazowy = 400 kcal
6.200 gr.piers + brokol =230 kcal
7.6 bialek lub 200 gr. piersi + pomidor/brokol =200-250 kcal
8.Jezeli jeszcze jestem glodny to przed snem godzinke odzywka bialkowa lub serek wiejski.= 120-200 kcal.
Wiec podsumowujac wychodzi jakies 2000 kcal !!! czyli szok kolejny dla mnie bo wydawalo mi sie,ze jest wszystko dobrze-niestety nie-dlatego pewnie takie zjazdy wagi?! Czyli miezenie na oko nie bylo dobre?
Liczac dalej wychodzi bialek okolo 300 gr. wegle 160-170 gr. i tluszcze okolo 80 gr.
Mam kilka pytan i prosze o pomoc :
1.Jedyna szansa na trening dla mnie jest zaraz po sniadaniu-czy powinienem wtedy zwiekszyc spozycie weglowodanow,przynajmniej do polowy spozywanych dziennie ?
2.Nie mam czasu przed praca zjesc porzadnego jedzenia dlatego odzywka bialkowa-czy jest to dobre rozwiazanie czy raczej znalezc czas na normalny posilek...jak trzeba to trzeba

3.Czy za duzo odzywek bialkowych w ciagu dnia ? ...czy raczej zastapic gainerem pol na pol bialko-wegle...sadzac po brakach w kalorii chyba tak ?
4.Moim celem jest zwiekszenie masy ale nie z tluszczem tylko suchego miesnia...prosze pomozcie w dobraniu diety w proporcjach pomiedzy bialkiem.weglami i tluszczami.
Moja waga obecnie 100 kg. Wiek 31 lat. wzrost 186 cm. poziom tkanki tluszczowej wedlug obliczen ( zreszta pierwszych ) 15 % ,Budowa ciala Ektomorfik.