Cześć. Jestem ciekawy czy macie może jakieś informacje w jakim średnio wieku zawodowcy (np. ci którzy występują na olimpiadach) trenujący dwubój zaczynają trenować stricte pod dwubój? Nie chodzi mi w jakim wieku średnio zaczynają trenować na siłowni, bo to raczej na pewno wcześniej, tylko kiedy zaczynają trenować sam dwubój. Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku tak przy okazji :D
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Pewnie chodzi Tobie o ciężarowców. Większość zawodników w podnoszeniu ciężarów na pewno rozpoczyna swoja przygodę w bardzo młodym wieku mam tu na myśli 10-12 lat, nawet i młodsi. Początkowe treningi to na pewno nie dźwiganie wielkich ciężarów, ale przede wszystkim nabieranie techniki i zabawa z ciężarami używając do tego plastykowych sztang i obciążeń. Już wtedy można zauważyć czy ktoś ma talent do podnoszenia ciężarów i jak wiadomo ciężary to nie tylko siła, ale i technik, dlatego na Olimpiad można zauważyć już bardzo młodych zawodników czy zawodniczek odnoszących sukcesy.
gregorterm
...
Napisał(a)
Pojęcie zawodowcy, jest tutaj moim zdaniem nie odpowiednie....bardziej profesjonaliści.
http://www.sfd.pl/W_Z_O_R_EK_DT...sezon_2018-t1159738.html#post-0
,, VERITAS ODIUM PARIT ,,
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat