Jestem w trakcie redukcji (dietę mam dopiętą) właśnie wchodzę na nowy plan i będę w nim miał 2 dni treningowy treningów ala HIIT oraz 1 trening siłowy.
Redukcję już zacząłem od jakiś 4-5 tygodni stopniowo obniżając kalorie z 3200 do 2200 (aktualnie dieta na 2400kcal) od pewnego czasu czuję zmęcznie / brak wytrzymałości, zapewne jest to spowodowane cięciem KCAL. Bo wysypiać wysypiam się tak samo posiłki jem praktycznie tak samo reguralnie. Dieta zbilansowana jest 165g białka 245 węgli 80g tłuszczy - aktualna waga 65-66kg wzrost 170cm.
Zarówno wcześniej jak i teraz stosuję kompleks witamin sports day/night formula od firmy trec. Kiedyś dodatki guarany na dzień oraz na noc GABA dawały fajnego kopa, teraz przestały. na masie stosowałem kreatynę od kąd wjechałem na redukcję zakupiłem za to BCAA firmy TREC gold core line (w załączniku skład) stosuje przed i po treningu ale jak ospały byłem tak jestem. Prócz tego stosuje porcję białka dziennie ale to raczej mało istotne
Doradzćie proszę co kupić ? Kończę opakowanie witamin, kiedyś brałem OLIMPA multiple (dla mnie lipa) dodam, że mój wiek 23lata.
Czytałem trochę o boosterach testosteronu (one ponoć tak od 30tki dopiero są git) Także myślałem żeby wrócić do krety np. CM3 nigdy wczesniej nie testowalem.
Ogólnie spory brak wytrzymałości, nieznaczne spadki siły (ale to na redukcji chyba normalne) noi ospanie na treningach.
W załączniku BCAA oraz CM3 gold core line oraz ich skład jeśli uważacie, że to dobre suple to dajcie znać jak je dawkować i kiedy ?
Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź !
Sportowy Świr