Proszę o sprawdzenie mojego planu treningowego i dodatków.
No to na początek coś o sobie(jak na chacie<szok>- mam 18 lat, 183wzrostu i waże..67kg. Logiczne ,że plan ukladam pod przyrost masy... .
Naczytałem się o HST więc chciałbym tego sprobować z następującymi ćwiczonkami:
Klatka&plecy(naprzemian)
-wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej
-ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie szerokim nachwytem
-wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej głową w górę
-podciąganie sztangi w leżeniu na ławeczce poziomej
Biceps&triceps
-uginanie ramion z sztangą na modlitewniku
-wyciskanie francuskie sztangi w leżeniu
Nogi&barki
-wypychanie ciężaru na suwnicy
-wyciskanie sztangi zza głowy
-wspięcia na palce w siadzie
Offcorse wiem o zmianie obciążenia itp-tylko czy te ćwiczenia są odpowiednie?
Drugie pytanko: w wtorki i piątki mam treningi mieszanych sztuk walki-nie są zbyt ciężkie lecz jednak... z tego powodu mogę ćwiczyć w poniedziałki,środy i czwartki-więc nie zachowam wymaganego dnią odpoczynku(czwartek,piątek)czy to nie stanowi dużej przeszkody?
Trzecia sprawa:jestem na posiadaniu delikatnego skrzywienia kręgosłupa-zalecono mi ćwiczenia-nie chce mi sie ich wypisywać ale są one na głównie na mięśnie brzucha i w mniejszym stopniu na plecy-wszystkie domowymi sposobami niemal bez obciążeń-aczkolwiek spocić się można. Robie a raczej staram sie je robić codziennie...
I pytanko trzecie najważniejsze: czy taka mieszanka wszystkiego umożliwi mi złapanie masy czy co przytyję to spalę? Czy musze z czegoś rezygnowac?
Co byście mieli pełny obraz to mam sporządzoną odpowiednią dietę przez kogoś kto się zna.
6 posiłków dziennie z duza iloscia twarogu chudego tranu i ryżu (tak w przybliżeniu)
Do tego zakupiłem sobie białko ostrowię (na początek 1kg-wkrotce dokupie)
Z góry dziękuję! i prośba-jeśli nie wiesz-nie odpowiadaj...
No to na początek coś o sobie(jak na chacie<szok>- mam 18 lat, 183wzrostu i waże..67kg. Logiczne ,że plan ukladam pod przyrost masy... .
Naczytałem się o HST więc chciałbym tego sprobować z następującymi ćwiczonkami:
Klatka&plecy(naprzemian)
-wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej
-ściąganie drążka wyciągu górnego w siadzie szerokim nachwytem
-wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce skośnej głową w górę
-podciąganie sztangi w leżeniu na ławeczce poziomej
Biceps&triceps
-uginanie ramion z sztangą na modlitewniku
-wyciskanie francuskie sztangi w leżeniu
Nogi&barki
-wypychanie ciężaru na suwnicy
-wyciskanie sztangi zza głowy
-wspięcia na palce w siadzie
Offcorse wiem o zmianie obciążenia itp-tylko czy te ćwiczenia są odpowiednie?
Drugie pytanko: w wtorki i piątki mam treningi mieszanych sztuk walki-nie są zbyt ciężkie lecz jednak... z tego powodu mogę ćwiczyć w poniedziałki,środy i czwartki-więc nie zachowam wymaganego dnią odpoczynku(czwartek,piątek)czy to nie stanowi dużej przeszkody?
Trzecia sprawa:jestem na posiadaniu delikatnego skrzywienia kręgosłupa-zalecono mi ćwiczenia-nie chce mi sie ich wypisywać ale są one na głównie na mięśnie brzucha i w mniejszym stopniu na plecy-wszystkie domowymi sposobami niemal bez obciążeń-aczkolwiek spocić się można. Robie a raczej staram sie je robić codziennie...
I pytanko trzecie najważniejsze: czy taka mieszanka wszystkiego umożliwi mi złapanie masy czy co przytyję to spalę? Czy musze z czegoś rezygnowac?
Co byście mieli pełny obraz to mam sporządzoną odpowiednią dietę przez kogoś kto się zna.
6 posiłków dziennie z duza iloscia twarogu chudego tranu i ryżu (tak w przybliżeniu)
Do tego zakupiłem sobie białko ostrowię (na początek 1kg-wkrotce dokupie)
Z góry dziękuję! i prośba-jeśli nie wiesz-nie odpowiadaj...