...
Napisał(a)
Witam, jaki wpływ ma przyjmowanie Testosteronu E na tarczycę? Gdzieś na Internecie w skutkach ubocznych przyjmowaniu Testosteronu i SAA był wymieniony wpływ na tarczycę, jednak szukając szczegółowych informacji nic nie znalazłem. Ps. Może jest na forum ktoś z niedoczynnością, tudzież nadczynnością, który jest na SAA i może się wypowiedzieć? Sam jadę zrobić na dniach badanie FT3,4 TSH, a później jak coś będzie nie tak do endo, ale wolę być przygotowany, bo jak mu powiem, że jestem ON to pewnie będzie ,, proszę odstawić" i mogę zająć się czymś w deseń pływania figurowego, grą w szachy wodne.... 

1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
- testosteron a tarczyca
- shgb ponad norme=niski wolny testosteron..przyczyny tarczyca?watroba?
- Testosteron poniżej normy i problem z tarczycą
- Problem z tarczyca i testosteron ponizej normy
- Problemy z tarczycą, niski testosteron, problem z postępami
- Badania wyniki Testosteron,tarczyca,prolaktyna,estrogen
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ja brałem 37.5 ale miesiąc temu zwiększone do 75. W niedzielę off. Ft3 i ft4 miałem w normie. Zawsze. Nawet bez leczenia. Co prawda przy samym dole. Ale tsh cały czas szybuje. Za miesiąc zobaczę co i jak.
Nie masz co się sugerować ile ja biorę. Zrób badania i do lekarza jak słabo. O teście bym nie mówił raczej. Jak przestaniesz brać zobaczysz znów w badaniach jak to wygląda.
Nie masz co się sugerować ile ja biorę. Zrób badania i do lekarza jak słabo. O teście bym nie mówił raczej. Jak przestaniesz brać zobaczysz znów w badaniach jak to wygląda.
1
...
Napisał(a)
Sporo ludzi ma chora tarczyce i leci cykle normalnie takze bez obaw
Badania mozesz zrobic ale probemow nie bedzie jak jestes zdrowy.

1
...
Napisał(a)
Dlaczego w ogóle pytasz o to? Masz jakiś problem z tarczycą? Jakieś wyniki wyszły nieprawidłowo?
1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Pytam, bo jak napisałem w ankiecie mam niedoczynność tarczycy i wybieram się dopiero na badania FT3,FT4 i TSH. Jestem 2'gi miesiąc na cyklu (ankieta) i mocno mi spadł biomet, czuję się tak jakbym znowu coś miał z tarczycą...zastanawiam się po prostu jaki związek ma Testosteron z hormonami tarczycy i opini osób które biorą i tak jak ja mają problem z tarczycą. Przeczytałem przed chwilą na amerykańskich stronach, że jest związek między Testosteronem, a Tarczycą i faktycznie mógłoby mi się coś popi...
...
Napisał(a)
Piszesz, że masz niedoczynność tarczycy. Rozumiem to tak: byłeś u lekarza, zlecił badania, postawił diagnozę i leczy Cię.
1
OnGear
...
Napisał(a)
Masz badania przed cyklem to zrób teraz i porównaj , możliwe ze dawka będzie za mała
1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Krzychu, tak jak byłem na rocznym OFFie zacząłem się źle czuć, depresja itp, więc zrobiłem pakiet badań hormonalnych i testosteron, prolaktyna itp wyszły wzorowo, tylko TSH miałem 5. Poszedłem, więc do endo i kazał mi brać do końca życia 50 mikronów T4, po paru tygodniach brania zacząłem się czuć dobrze. Teraz wszedłem na ON i ok dwóch miesiącach objawy sprzed T4 wróciły... Może trzeba będzie zwiększyć dawkę T4 (Euthyrox)
...
Napisał(a)
Ja mam hashimoto, narazie 6 tydzień na cyklu i żyje. Czuje się lepiej niż bez teścia, ale dupy nie urywa :) . Badań tarczycy nie robiłem, reszta w normie. Zwiększałem dawkę T4 miesiąc temu, za miesiąc zrobie. Zobaczę co to wyjdzie. Dysfunkcja tarczycy cały czas raczej będzie się pogłębiać w moim przypadku.
1
...
Napisał(a)
Kefas, a ile bierzesz mikronów T4? Ja biorę 50, i może faktycznie będę musiał zwiększyć. Pozatym jak nie miałem jeszcze nic z tarczycą i robiłem pierwszy cykl na testosteronie to była bajka. Samopoczucie i wigor niesamowite. A teraz pierwszy cykl na chorej tarczycy i pierwsze 3 tygodnie było super, ale później zaczęło się pier... Podejrzewam, że jak się wkręcił Testosteron to mi wywaliło TSH, albo mi zmalało FT3/FT4. W pierwszej chwili myślałem, że może mam wała, ale zrobiłem badania i jest ponad skalę. Myślę, że temat jest bardzo ciekawy i mało jest na ten temat informacji, a jak byłem u endo i stwierdził u mnie niedoczynność to się mnie zapytał, czy biorę, a że byłem na offie to powiedziałem, że nie, a on mi powiedział, że się pyta, bo to może mieć wpływ. Teraz żałuję, że się go nie zapytałem, ale byłem i dalej trochę jestem zablokowany na lekarzy i SAA... No, ale cóż w poniedziałek robię badania i jak coś będzie nie tak to endo...
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!