...
Napisał(a)
Witam mam pytanie czy masło orzechowe które stoi u mnie na komodzie od maja otwarte nadaje się do spożycia? W smaku się wydaje być dobre a termin ważności jest do 05.03.2020, aczkolwiek u mnie w pokoju sobie stoi a ostatnio pogoda o temperaturze wysokiej i u mnie w pokoju równiez bywalo cieplo.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
Ogólnie to takie produkty powinny w lodówce lądować po otwarciu , ale jak smakowo i zapachowo ok to można zaryzykowac :) choc z drugiej strony jak to np go-on to koszt raptem 15 zl bo pistacjowe czy migdalowe szkoda by wywalac :D
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
Śmiało możesz je spożywać. Kwasy tłuszczowe w nim zawarte nie powinny raczej uledz utlenieniu. Jest ono źródłem omega 6, a te kwasy nie są tak podatne na utlenienie jak omega 3. Dlatego też nie produkuje się masła z orzechów włoskich. Po zepsuciu byłoby ono mocno gorzkie w smaku i na pewno byś to wyczuł.
Możesz więc je spożywać. Pamiętaj jednak o proporcjach kwasów tłuszczowych w diecie. Orzechy ziemne są bogate w omega 6, więc łatwo zaburzyć propozycje w stosunku do kwasów tłuszczowych omega 3.
Możesz więc je spożywać. Pamiętaj jednak o proporcjach kwasów tłuszczowych w diecie. Orzechy ziemne są bogate w omega 6, więc łatwo zaburzyć propozycje w stosunku do kwasów tłuszczowych omega 3.
Moderator działu Odżywianie
Polecane artykuły