Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
na forum też jest sporo przepisów https://www.sfd.pl/Lody_waniliowe_z_musli_orzechowym-t1023680.html
...
Napisał(a)
Robienie lodów (bez skojarzeń ;)) odpada. Dłużej mi zejdzie z robieniem ich niż jedzeniem, co zabije całą przyjemność z takiego posiłku ;) Jestem leniem - im krócej jestem w kuchni tym mam lepsze samopoczucie :P
...
Napisał(a)
A co sądzicie o tych 2óch? Które są lepszym wyborem? Które składniki są szczególnie niekorzystne? Pomijając oczywiście cukier, który w słodkiej przekąsce być musi ;)
Bracia Koral Lody jak dawniej Caffe Latte 900 ml
odtworzone mleko odtłuszczone, śmietanka, cukier, masło, odtłuszczone mleko w proszku, glukoza, napar kawy naturalnej 3,7%, syrop glukozowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma celulozowa, karagen, barwnik: karmel amoniakalny
Grycan Lody Caffè Latte 1100 ml
śmietana kremówka, woda, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, ziemniaczany syrop glukozowy, masło, tłuszcz kokosowy, żółtka jaj, naturalna kawa rozpuszczalna - 1%, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar)
Zmieniony przez - duolc w dniu 2017-11-12 01:32:13
Bracia Koral Lody jak dawniej Caffe Latte 900 ml
odtworzone mleko odtłuszczone, śmietanka, cukier, masło, odtłuszczone mleko w proszku, glukoza, napar kawy naturalnej 3,7%, syrop glukozowy, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, stabilizatory: mączka chleba świętojańskiego, guma celulozowa, karagen, barwnik: karmel amoniakalny
Grycan Lody Caffè Latte 1100 ml
śmietana kremówka, woda, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, ziemniaczany syrop glukozowy, masło, tłuszcz kokosowy, żółtka jaj, naturalna kawa rozpuszczalna - 1%, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), stabilizatory (mączka chleba świętojańskiego, guma guar)
Zmieniony przez - duolc w dniu 2017-11-12 01:32:13
...
Napisał(a)
W zasadzie to nic. Lody, jak lody. Niczym się nie różnią od siebie. Pisaliśmy już na ten temat.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jak ja bym chciał loda zjeść to bym zjadł takiego na jakiego mam ochote i smak mi smakuje a nie zastanawiał się który lepszy a który gorszy, mam się smakiem cieszyć i tyle.
1
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Zgadza się.
Zjedzone raz na jakiś czas lody nie zaszkodzą jeśli nie masz żadnych nietolerancji na dane składniki.
Zjedzone raz na jakiś czas lody nie zaszkodzą jeśli nie masz żadnych nietolerancji na dane składniki.
...
Napisał(a)
"Jak ja bym chciał loda zjeść to bym zjadł takiego na jakiego mam ochote i smak mi smakuje a nie zastanawiał się który lepszy a który gorszy, mam się smakiem cieszyć i tyle."
To jedno, ale z drugiej strony: jak mam wybrać to wolę wybrać lepiej. I jeśli płacę to wolę zapłacić za jakość składników.
Zmieniony przez - duolc w dniu 2017-11-12 12:52:55
To jedno, ale z drugiej strony: jak mam wybrać to wolę wybrać lepiej. I jeśli płacę to wolę zapłacić za jakość składników.
Zmieniony przez - duolc w dniu 2017-11-12 12:52:55
...
Napisał(a)
Może warto się zainteresować bardziej istotnymi czynnikami jak np: ogólny całokształt diety (czy dostarcza wszystkie niezbędne składniki odżywcze), jak wygląda kondycja zdrowotna organizmu (hormony), jak ma się stan mikrobioty jelitowej, czy mamy niski poziom tkanki tłuszczowej, czy mamy wysoką aktywność fizyczną etc, a nie zamartwianie się o zjedzenie loda... który nie zrobi większej różnicy czy wybierzesz go z nieco lepszym składem czy nieco gorszym.
...
Napisał(a)
duolc"Jak ja bym chciał loda zjeść to bym zjadł takiego na jakiego mam ochote i smak mi smakuje a nie zastanawiał się który lepszy a który gorszy, mam się smakiem cieszyć i tyle."
To jedno, ale z drugiej strony: jak mam wybrać to wolę wybrać lepiej. I jeśli płacę to wolę zapłacić za jakość składników.
Zmieniony przez - duolc w dniu 2017-11-12 12:52:55
W sytuacji wyboru np. między czekoladą mleczną a gorzką bez wątpienia tak. Jedna lody nie różnią się składem. Chyba, że sorbety od tradycyjnych. Również jeżeli już jem, to wybieram te, które lubię. Nie patrzę na to, że np Hagen Daz mają troszkę więcej tłuszczów, czy są droższe, ponieważ je raz na x miesięcy.
Moderator działu Odżywianie
Poprzedni temat
Dieta- kogo polecacie do ułozenia?
Następny temat
Ksylitol i biegunka . Czym zastąpic
Polecane artykuły