Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Jeżeli urozmaicasz, to będzie dobrze. Odnośnie tuńczyka w puszcze, to sugeruję mieć go zawsze w domu na tzw. czarną godzinę, gdy nie masz czasu na przygotowanie czegokolwiek innego.
...
Napisał(a)
Ze świeżą rybą może być problem bo to dieta dzisiejsza, może więc po prostu dorzucę jeszcze jedno jajko do kolacji?
...
Napisał(a)
W jakim sensie problem? Nie rozumiem co masz na myśli. Tu chodzi o ogół odżywiania a nie to co masz zjeść dzisiaj.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Problem tylko dzisiaj, ogólnie już nie. Jakie ryby z doświadczenia polecacie przyjazne dla budżetu, łatwo dostępne i proste w obróbce?
1
...
Napisał(a)
Nie musisz zmieniać dzisiaj. Chodzi o ogół diety. Żebyś wiedział co, ile dawać i zmieniać. Z tańszych ryb: śledź, pstrąg, mintaj, dorsz, morszczuk, makrela.
1
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
W dobrej cenie można znaleźć bardzo często w biedronce, tuńczyk świeży, makrela świeża, ostatnio pojawił się łosoś atlantycki znów (taniej), pstrąg, dorsz, karmazyn.
Rybę 2-3 razy w tygodniu jak najbardziej, zdecydowanie wywaliłabym np. kurczaka pierś, zastąpiła np. wątróbką, udkami, schabem, czy karkówką, szynką wieprzową (kawał mięsa) i dodała więcej ryb.
Rybę 2-3 razy w tygodniu jak najbardziej, zdecydowanie wywaliłabym np. kurczaka pierś, zastąpiła np. wątróbką, udkami, schabem, czy karkówką, szynką wieprzową (kawał mięsa) i dodała więcej ryb.
1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Zupełnie nie jest zła, ale na tle innych wypada "drogo" Grunt to urozmaicenie, piersi też mogą być obecnie w diecie, ale warto pamiętać by znalazły się też inne kawałki mięsa, ryby, jaja, czy strączki.
1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Skomponowałem kolejne 2 dni, trochę na szybko być może. Powtarzające się składniki to po prostu dokańczanie typowych wielkości kupowanych (mięso mielone tacka 500g, przecier 500g, twaróg 250g), jak to wygląda? Trochę mam problem z upchnięciem węgli w okolicach 400g ale to chyba dobrze skoro chcę zredukować "złe tycie"?
1
...
Napisał(a)
Staraj się mięso mielić sam,albo w sklepie niech zmielą , chleb z marketów często jest głęboko mrożone i wypiekane w piecyku, wystarczy jakiś owoc dodać. Wafle od czasu do czasu, są przetworzone, tortilla to samo. Kukurydza jako dodatek, od czasu do czasu, mleko sojowe to kiepski wybór.
1
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Polecane artykuły