Przejde od razu do rzeczy.Jezeli po treningu od razu wypijem porcje carbo tj 40 -50 g to juz nasz organizm zacznie odbudowe glikogenu w kon miesniowych to po co jeszcze w posilku potreningowym walic duze ilosci ww np 150 g ryzu skaro juz czesc zostala dostarczona z odzrzywki carbo?Mam tu na mysli osoby ktore nie maja szybkiego metabolizmu.Nie mozna by tak ze po treningu od razu 50 g carbo i za 40 -60 min dopiero posilek potreningowt np 200 g puiersi i normalna porcje ryzu albo zwiekszona podarz ryzu ale bez carbo po treningu?Bo tak to wychodzi 50 g cukru z carbo i ok 120 z ryzu co daje 170 g wegli czy az tle jest potzrebe po treningu 2 gr miesniowych.?/?mam prosbe do znawcow zeby sie tak zastanowili przez dluzsza chwile i napisali cos.
Bez obrazy ale nie zacznijcie mi tlumaczyc tutaj o podstawach bo edukuje sie na kierunku dietetyka.Chodzi mi tylko o ten aspekt potrrningowy
P.S
Nie myslcie sobie ze chce sie tu wymadrzac i zmieniac jakies zasady ktorzy inni powiedzieli z wieksza wiedza.Chodzilo mi to poprostu o dluzszego czasu i wkoncu napisalem.
Misiek
Bez obrazy ale nie zacznijcie mi tlumaczyc tutaj o podstawach bo edukuje sie na kierunku dietetyka.Chodzi mi tylko o ten aspekt potrrningowy
P.S
Nie myslcie sobie ze chce sie tu wymadrzac i zmieniac jakies zasady ktorzy inni powiedzieli z wieksza wiedza.Chodzilo mi to poprostu o dluzszego czasu i wkoncu napisalem.
Misiek
nadzieja jest zatapialna