Szacuny
1
Napisanych postów
724
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
4733
Witam,
Trenuję Crossfit od dłuższego czasu i ostatnio mam problem z kolanami. Mianowicie kiedy zegnę mocno kolano (bardziej prawe, ale lewe czasem też) to przy prostowaniu słychać takie strzyknięcie (nie za każdym razem) pod kolanem przy zewnętrznej stronie. Także jak robię np. przysiady to trochę czasami mi kolana skrzypią/chrupią.
Czym to może być spowodowane?
Osobiście podejrzewam, braki kolagenu w kolanach. Pomyślałem nad kupnem tego produktu, będzie to dobre wyjście o ile taka jest przyczyna?
https://sklep.sfd.pl/Nutrend_Flexit_drink-opis108.html Jeśli tak, to przy trenowanie 5-6 dni w tygodniu jaką dawkę powinienem spożywać?
Szacuny
15
Napisanych postów
569
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
14642
A dzieje się, to tylko na początku treningu czy pod koniec też ten problem występuje? Jeśli potem przechodzi, to po prostu za słaba rozgrzewka na staw kolanowy jest robiona. Niestety wszelkie suplementy na stawy tak na prawdę prawie w ogóle nie działają. ;/
Szacuny
1
Napisanych postów
724
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
4733
Niestety dzieje się to nawet w domu :P Jak w domu zegnę nogę i wyprostuję to czasami mi tak strzyknie :/ A pod koneic treningu to może minimalnie mniej ale mogę się mylić.
Szacuny
7
Napisanych postów
433
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
6745
Artresan sobie kup ja miałem więzadła zerwane i łękotkę pękniętą, i ogólnie mnie kolano boli , a strzyka w obu po paru dniach brania powinno ci pomóc bierz 3 tabletki codziennie
Szacuny
1
Napisanych postów
27
Na forum
9 lat
Przeczytanych tematów
237
Ja mam to samo ale z dużym palcem u nogi ale to co chwile zegnę i wyprostuje to strzyka tak głośni że w drugim pokoju słychać :D po prostu kość jest obluzowana