Ser Twarogowy wędzony zazwyczaj jest robiony z Twarogu tłustego, ponieważ chudy by sie rozpadał.
Ten co Ty jesz jest dobry. Ja polecam : http://zanimzjesz.pl/do-chleba/twarog-wedzony-pilos-z-lidla Mi bardzo smakuje.
Co do Twarogu - Jest dużo różnych sposobów, by go jeść a nie czuć smaku.
Ja ostanio stosuje metodę przetapiania ( robię tzw. ser smażony )
Czyli : Zostawiam 1 kg sera na szafie w misce( pokruszony), posypuje 2 łyżeczkami sody, ocz czasu do czasu zamieszam, potem wrzucam to na 10 ml roztopionego masła i smarze na małym ogniu( ser sie topi), dodaje Vegety, kminku i żółtko jajka. Jak konsystencja będzie jednolita przelewam zawartość do 4 kubków. I włala! Pyszny ser smażony :)
Ten co Ty jesz jest dobry. Ja polecam : http://zanimzjesz.pl/do-chleba/twarog-wedzony-pilos-z-lidla Mi bardzo smakuje.
Co do Twarogu - Jest dużo różnych sposobów, by go jeść a nie czuć smaku.
Ja ostanio stosuje metodę przetapiania ( robię tzw. ser smażony )
Czyli : Zostawiam 1 kg sera na szafie w misce( pokruszony), posypuje 2 łyżeczkami sody, ocz czasu do czasu zamieszam, potem wrzucam to na 10 ml roztopionego masła i smarze na małym ogniu( ser sie topi), dodaje Vegety, kminku i żółtko jajka. Jak konsystencja będzie jednolita przelewam zawartość do 4 kubków. I włala! Pyszny ser smażony :)
...go hard or go home...
.raz w miesiacu trzeba zalać beret.