Szacuny
1
Napisanych postów
169
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1843
W hurcie cena halibuta mieści się między 30 a 35 zł za kilogram.
W detalu zależy od marży jaką narzuci sprzedawca, a u siebie na mieście widziałem po 48 zł/kg. W ogóle nieopłacalny interes, lepiej kupić dorsza 15zł/kg, flądre 11zł/kg, morszczuk/mintaj 10zł/kg, pstrąg 25zł/kg (praktycznie nie mają tłuszczu, a poza flądrą dodatkowo nie mają żadnych odpadów). A jak ktoś lubi tłustsze rybki to makrele 10zł/kg, szprotki 5zł/kg, łososia 27zł/kg (ale takiego którego odławiają przed tarłem).
Cena też zależy od tego, czy ryba jest wędzona na zimno czy na ciepło.
Pzdr
Szacuny
6
Napisanych postów
1032
Wiek
52 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
6937
Dziękuję Panowie,
skoczyłam na Halę po rybkę, skończyło się na halibucie wędzonym i filecie z dorsza
ale mi się oczy śmiały.. filecik ze szczupaka, mietus, karmazyn, turbocik... mniam
Raz nie zawsze, dwa razy nie często :)do tego surówka z kiszonej kapusty, mrrrr
śledzie na krótko (kto kaszeba to wie)... co wy na to? , ale to zakąska do wódki, więc może pominmy to milczeniem
Szacuny
6
Napisanych postów
216
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
29631
"eeeee tam twardy i gumowaty w smaku" a ha
"twardy i gumowaty w smaku" - wydaje mi sie ze nawet nie jadłas tego bo smazony jest rózniez pyszny a wedzony nie ma sobie równych. moze ty jadłas surowego wegorza ?