Szacuny
3
Napisanych postów
70
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4659
Brydzia, wrecz przeciwnie!
Pan sugerowal ze mam wziac prysznic jak tylko temperatura stanie sie nie do zniesienia , wiec w ciagu tej godz chlodzilam sie 4 razy. Dlaczego niby dopiero po godzinie?
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
0
Rothenie się coś pomyliło, sauna IF ogrzewa max. do 65 oC (nie do 90, wilgotności się tam w sumie nawet nie mierzy, bo nie ma pary wodnej, jedynie ewentualnie nasz własny pot, wilgotność na poziomie pokojowym) i nie bierze się w trakcie trwania pojedynczej 1h sesji prysznica. Promienie ogrzewają ciało do 4 cm wgłąb skóry, być może 'topią' go, a nasilone krążenie usuwa tłuszcz, likwiduje celulit. Jest świetna, polecam. Nawet w wydaniu domowym, bo koszt to ok 5-6 tys. zł.
Szacuny
21
Napisanych postów
1650
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10367
Sa podejrzenia ze sauna z podczerwienia zwieksza ryzyko nowotworow. Zauwazylem, ze na zachodzie sie z takich saun juz rezygnuje.
Prawdziwa sauna to moim zdaniem:
piec, kamienie, woda, drewno i olejki zapachowe.
Szacuny
16
Napisanych postów
124
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
306
Sorka, że odkopuję, ale mam okazję zakupu sauny na podczerwień do własnego domu. Mam pytania - jak wyglądają koszty eksploatacji takiej sauny, a także ile kosztuje dopasowanie pomieszczenia pod jej instalację? Czy zna ktoś temat w praktyce?
Szacuny
5
Napisanych postów
39
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
71
Sauna na podczerwień w zasadzie nie ma żadnych dodatkowych kosztów jeśli chodzi o sam proces jej instalacji. Podłączasz ją do zwyczajnego gniazdka 220V, nie musisz wybitnie przygotować pomieszczenia. Po prostu wstawiasz i korzystasz. Jeśli chodzi o samo zużycie energii to sauna na podczerwień wykorzystuje jej znacznie mniej niż sauny konwencjonalne, tak więc rozwiązanie to mogę nazwać optymalnym. Jeśli temat interesuje cię bliżej to zerknij tutaj --> http://www.irmsauna.pl/baza-wiedzy/zalety-sauny-infrared Tam opisane są największe plusy takich saun.
Szacuny
16
Napisanych postów
124
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
306
O taką odpowiedź właśnie chodziło - same konkrety.
Te sauny IRM są dobre? Mogę spokojnie wydać te 5 klocków saunę IRM-SH200
Odpowiadasz jako osoba znająca temat teoretycznie, czy posiadasz własną saunę w domu?
Szacuny
5
Napisanych postów
39
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
71
Trudno mi oceniać czy lepsze są takie, czy owakie, bo nie mam możliwości zweryfikowania możliwości kilku sauna na raz. Na papierze sauny IRM wyglądają korzystnie, a z nich właśnie korzystam. Sauna stoi u mnie w jednym pomieszczeniu - nie mogliśmy się powstrzymać. Obydwoje trenujemy, dbamy o siebie i zależy nam na atrakcyjnej sylwetce. Sauna na podczerwień na prawdę nam pomaga.