Witam.
Nazywam się Tomek i mam 17 lat. Moim celem jest redukcja tkanki tłuszczowej. Chodzi mi o przybranie właściwych proporcji ciała, ujędrnienia go oraz poprawy wyglądu (ale o tym później). Moja zabawa w odchudzanie zaczeła się jakieś 10 tygodni temu , kiedy to ważyłem jeszcze 87kg. Gdy stanąłem na wagę i to zobaczyłem postanowiłem że w końcu się za siebie wezmę i zrobię coś ze swoim wyglądem. Pomiarów dokładnie nie robiłem, ale pamiętam że moje BMI oscylowało w granicy 30-31pkt. Totalnie zero siły, obw. w klacie jakieś 110cm, w pasie też nieciekawie (pamiętam że nie mieściłem sie w spodnie o rozmiarze 36(ok 108 cm). Dzisiaj jest nieco lepiej, chociaż myślę że można jeszcze lepsze wyniki uzyskać. Dotychczas bez diety, jadałem tak, aby nie być głodnym (jakieś 3-4 posiłki dziennie). Jakieś 2tyg. temu waga staneła w miejscu więc postanowiłem sięgnąć po Thermo Stim'a. Efekt raczej nieodczuwalny, ale to pewnie przez brak dobrze dobranej diety. Moim następnym celem jest rozbudowanie nieco mięśni klatki piersiowej, redukcja fatu z szacowanych 30% do jakiś 10% oraz jak w/wspominałem poprawa estetyki ciała.
Początkowy cel jaki sobie obrałem to wykonać max. możliwy % z tych moich postanowień w ciągu 100 dni (żeby wyrobić się do wakacji). Czy realne jest zejście do wagi 67-68kg zbijając głównie tłuszcz oraz lekkie zarysowanie mięśni brzucha?
Parę info:
BMI - 24.2
BF - (szacunkowo) 30%
Wzrost - 175cm
Waga - 74kg
Zapotrzebowanie kaloryczne - 2300kcal
Dieta (na 100% do wymiany, czytałem posty podwieszone ale mam nieco ograniczone fundusze)
I posiłek - jajka gotowane/jajecznica z pomidorami
garść orzechów włoskich/żurawiny
mleko 2%UHT + 60g płatków owsianych/fitness
II posiłek (szkoła) - jabłko/śliwki + 2x kromka chleba razowego
twaróg
+/- jogurt pitny (żurawinowy)
III posiłek (obiad a zarazem przedtreningowy posiłek)
100g mięsa z piersi kurczaka/ ryby
kasza / ryż basmati
porcja świeżych warzyw
oliwa z oliwek
IV posiłek (po treningowy)
+/- ryż basmati
banan
V posiłek - 2-3x kromka pieczywa razowego
twaróg
Proszę o nakierowanie mnie co musze skorygować w swojej diecie, czy teraz w grę wchodzą suplementy podwyższające termogeneze czy jeszcze z tym poczekać.
Waga: 74
Wzrost: 175
Obwód klatki: 97
Obwód ramienia: 32
Obwód talii: 89
Obwód uda: 54
Obwód łydki: 38
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 25-30%
Aktywność w ciągu dnia: szkoła (6-8h)
spacery/bieganie(trucht)
jazda na rowerze
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Piłka nożna
downhill amatorsko
Odżywianie: Jadanie umiarkowane, by nie odczuwać głodu
Cel: szybka redukcja
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: alergia - pyłkowica
astma
Preferowane formy aktywności fizycznej: trening siłowy - 3x w tygodniu 1-2h
trening aerobowy - 7x w tygodniu 30min-1h
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: Thermo Stim
BCAA Mega Caps
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: Tak
Stosowane wcześniej diety: brak
Zmieniony przez - Rockers94 w dniu 2011-03-21 22:51:55
Nazywam się Tomek i mam 17 lat. Moim celem jest redukcja tkanki tłuszczowej. Chodzi mi o przybranie właściwych proporcji ciała, ujędrnienia go oraz poprawy wyglądu (ale o tym później). Moja zabawa w odchudzanie zaczeła się jakieś 10 tygodni temu , kiedy to ważyłem jeszcze 87kg. Gdy stanąłem na wagę i to zobaczyłem postanowiłem że w końcu się za siebie wezmę i zrobię coś ze swoim wyglądem. Pomiarów dokładnie nie robiłem, ale pamiętam że moje BMI oscylowało w granicy 30-31pkt. Totalnie zero siły, obw. w klacie jakieś 110cm, w pasie też nieciekawie (pamiętam że nie mieściłem sie w spodnie o rozmiarze 36(ok 108 cm). Dzisiaj jest nieco lepiej, chociaż myślę że można jeszcze lepsze wyniki uzyskać. Dotychczas bez diety, jadałem tak, aby nie być głodnym (jakieś 3-4 posiłki dziennie). Jakieś 2tyg. temu waga staneła w miejscu więc postanowiłem sięgnąć po Thermo Stim'a. Efekt raczej nieodczuwalny, ale to pewnie przez brak dobrze dobranej diety. Moim następnym celem jest rozbudowanie nieco mięśni klatki piersiowej, redukcja fatu z szacowanych 30% do jakiś 10% oraz jak w/wspominałem poprawa estetyki ciała.
Początkowy cel jaki sobie obrałem to wykonać max. możliwy % z tych moich postanowień w ciągu 100 dni (żeby wyrobić się do wakacji). Czy realne jest zejście do wagi 67-68kg zbijając głównie tłuszcz oraz lekkie zarysowanie mięśni brzucha?
Parę info:
BMI - 24.2
BF - (szacunkowo) 30%
Wzrost - 175cm
Waga - 74kg
Zapotrzebowanie kaloryczne - 2300kcal
Dieta (na 100% do wymiany, czytałem posty podwieszone ale mam nieco ograniczone fundusze)
I posiłek - jajka gotowane/jajecznica z pomidorami
garść orzechów włoskich/żurawiny
mleko 2%UHT + 60g płatków owsianych/fitness
II posiłek (szkoła) - jabłko/śliwki + 2x kromka chleba razowego
twaróg
+/- jogurt pitny (żurawinowy)
III posiłek (obiad a zarazem przedtreningowy posiłek)
kasza / ryż basmati
porcja świeżych warzyw
oliwa z oliwek
IV posiłek (po treningowy)
+/- ryż basmati
banan
V posiłek - 2-3x kromka pieczywa razowego
twaróg
Proszę o nakierowanie mnie co musze skorygować w swojej diecie, czy teraz w grę wchodzą suplementy podwyższające termogeneze czy jeszcze z tym poczekać.
Waga: 74
Wzrost: 175
Obwód klatki: 97
Obwód ramienia: 32
Obwód talii: 89
Obwód uda: 54
Obwód łydki: 38
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 25-30%
Aktywność w ciągu dnia: szkoła (6-8h)
spacery/bieganie(trucht)
jazda na rowerze
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Piłka nożna