Witam wszystkich serdecznie. 8 lipca mam egzaminy wstępne do SA PSP. Wiem, że czasu mało ale odniosłem na początku roku kontuzję która troszkę zniszczyła mi plany przygotowawcze. Teraz jestem już w pełni sił i chcę jak najlepiej wykorzystać ten krótki czas. Na teście jest bieg na 1000m i na 50m. Moje pytanie jak trenować żeby udało się osiągnąć jakiś przyzwoity czas. Oczywiście na cuda nie liczę. Jeżeli czegoś nie napisałem to proszę mi pisać. Pozdrawiam ;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
A jak u Ciebie jest z bieganiem? Biegałeś już zaawansowanie czy dopiero się zaczynasz?
...
Napisał(a)
Zacznij od biegu ciągłego ile dasz rady najlepiej do 30 minut. Na początku bez forsownego tempa tylko abyś przebiegł. Z czasem przyśpieszaj. Chodzi byś wyrobił kondycje. Z czasem zmniejszaj dystans ale przyśpieszaj tempo. najlepiej co drugi trzeci dzien. Po biegu lub w czasie wolnym mozesz robić ( na początku lepiej w wolnym czasie) różnorakie skipy po 3-4 w seriach o odcinkach 20-30 m (przed tym rozciągaj sie!) pózniej biegaj krótkie odcinki max do 60-70 m tak z 6-7 tych przebiezek. czasem zamiast przebiezek możesz robic sprinty pod gorke i z gorki (albo możesz łączyć z przebiezkami).
Zmieniony przez - kiri1995 w dniu 2014-05-13 15:04:17
Zmieniony przez - kiri1995 w dniu 2014-05-13 15:04:17
...
Napisał(a)
Nie wiem teraz czy dobrze Cię zrozumiałem, najpierw 30 minut, a potem te przebieżki?
Zmieniony przez - Mr. Reduction w dniu 2014-05-13 16:51:30
Zmieniony przez - Mr. Reduction w dniu 2014-05-13 16:51:30
...
Napisał(a)
przebieżki po biegu jeśli czujesz że masz siły na to jeśli nie to w nastepny dzień.
...
Napisał(a)
nie wiem jaki jest stan twojej kondycji to zależy od Cb i ile masz czasu na poświęcenie.
...
Napisał(a)
A co sądzisz o czymś takim:
1. 30 minut biegu swoim tempem (z czasem zwiększanie tępa)
2. 10 minut biegu swoim tempem + 6-7 przebieżek po 60-70m
Jednego dnia pierwszy plan, następnego drugi. I tak w kółko. Czy może zbyt intensywnie by było tak często?
1. 30 minut biegu swoim tempem (z czasem zwiększanie tępa)
2. 10 minut biegu swoim tempem + 6-7 przebieżek po 60-70m
Jednego dnia pierwszy plan, następnego drugi. I tak w kółko. Czy może zbyt intensywnie by było tak często?
...
Napisał(a)
Nie biegaj codziennie mięśnie muszą odpocząć. Urozmaicaj trening tak abyś się nie znudził, bo najgorsze to wpaść w rutyne.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!