"Dążenie do doskonałości to zadanie na całe życie"
...
witam :) mam wielki problem a dokładnie jak zgole sie na łyso to zaraz na nastepny dzien po bokach mam straszne pryszcze? co sie dzieje? czym mam smarowac głowe po zgoleniu? prosze o pomoc!:) pozdrawiam
1
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
No moze komuś się przyda po tylu latach, goląc na zero maszynką tradycjonalną na piankę moga takie stany zapalne wystąpić, ja się gole tylko trymerem i jak zgole się na piankę to zaraz na brodzie mi wyskakują syfki.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
pff;D moze ktos inny cos wiecej mi powie ;D
...
a maszynke przed goleniem czym mam wymyc?
...
jak się będziesz golił systematycznie to problem minie,
ale kilka rad Ci się przyda:
maszynka musi być nowa (nie ta sama co do twarzy!!)
często zmieniane ostrza na nowe, ostre
stosuj żele/pianki
po goleniu umyj porządnie jakimś preparatem, aby to odkazić(popytaj w aptece o preparaty),
na koniec dobry balsam wcierasz i potem wycierasz żebyś się nie świecił.
pozdroo
Zmieniony przez - akk0 w dniu 2010-06-27 01:31:42
ale kilka rad Ci się przyda:
maszynka musi być nowa (nie ta sama co do twarzy!!)
często zmieniane ostrza na nowe, ostre
stosuj żele/pianki
po goleniu umyj porządnie jakimś preparatem, aby to odkazić(popytaj w aptece o preparaty),
na koniec dobry balsam wcierasz i potem wycierasz żebyś się nie świecił.
pozdroo
Zmieniony przez - akk0 w dniu 2010-06-27 01:31:42
Wyważona dieta, to ciasteczka w obu rękach.
Zrobić coś z niczego.. ?!
http://www.sfd.pl/TEST:_Zrobić_coś_z_niczego.._MaSa_by_akk0_!-t592374.html
Zapraszam serdecznie.
...
myślę,że warto po prostu używać maszynki elektrycznej i na zero, wiem, że nie ma moze takiego efektu jak przy strzyzeniu na mokro, ale jest zdecydowanie bezpieczniej i mniej czasochłonnie :)
...
Twój problem to zapalenie mieszków włosowych. Maszynka ścina włosy tuż przy skórze, a one później często wrastają i w ten sposób robią się "pryszcze". W żadnym razie nie smaruj głowy spirytusem bo jedynie przesuszysz skórę. Wystarczy woda z mydłem i posmarowanie np. maścią z wit. A.
Jedyną przegraną jest rezygnacja, wszystko inne jest krokiem na przód!
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Krzysztof Piekarz