Nie napisałaś jaki masz cel, ale zgaduje, ze redukcja tłuszczu zapasowego. Niemniej, w takim wypadku ustaliłbym niewielki
deficyt kaloryczny, gdyż wyniki ze wzoru stanowią jedynie pewne odniesienie, dopiero na podstawie obserwacji organizmu - czyli zmiany kompozycji sylwetki, kalibrujemy ilość kalorii w diecie ( zmniejszamy lub zwiększamy podaż energii ). 2300kcal być może będzie adekwatnie.
Wspomniałem o chudym twarogu, makrela z owocami? dieta ma smakować, a posiłki powinny być przemyślane. Nie wiem jak wygląda realnie kwestia spożycia warzyw, ale 240 papryki to np: 2 sztuki, sporo - nie wiem czy jesz je na raz. Poza tym widnieje jeden pomidor i jakieś warzywa mrożone. Nie bój się również owoców, rotuj sobie nimi wedle uznania. Każda barwa wykazuje inne właściwości ( witaminy, przeciwutleniacze, mikro- i makroelementy ) poza tym stanowią naturalne źródło pre- i probiotyków.
Lipidy trzymaj w przedziale 25-30% ogólnej kaloryczności w diecie.
Jak zamierasz urozmaicać swoją dietę?
Węglowodany w ramach wyjaśnienia jak najbardziej mogą gościć w kolacji.
Zmieniony przez - dudee w dniu 2017-10-05 11:43:23