Mam takie pytanie !!! Zacząłem sobie trening na mięsnie brzucha. I po 5 dniach mój organizm odmówił posłuszeństwa. Zaczęły sie bóle po kolei :
ból barku (stawu barkowego)
bóle mięśni przedramienia
bóle mięśni nóg
bóle mięsni pleców
Po tygodniu wszystko mi przeszlo, niestety musialem przerwac trening bo balem sie pozniejszych problemow.
Poszedlem do lekarza, przepisal mi badania , zrobilem wyszly ok,jakies reumatologiczne sprawy tez , poszedlem na RTG barku i tez ok,poszedlem do reumatologa i tez ok.
Wiec co mi jest ? Powiem dodatkowo ze czasami blokują mi się stawy ( np tzw scyzoryk palce u rąk) , lub niosę reklamówka z zakupami i po puszczeniu jej nie mogę otworzyć ręki , takie napięcie mieśni. czyli głównie przy większym wysiłku.
Proszę o pomoc !!! Co mam robic bo chce dalej ćwiczyć i ogólnie przeszkadza mi to w życiu.
Waga: 57
Wzrost: 172
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: brak
Uprawiane inne sporty: nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: nie
Zażywane suplementy: nic
ból barku (stawu barkowego)
bóle mięśni przedramienia
bóle mięśni nóg
bóle mięsni pleców
Po tygodniu wszystko mi przeszlo, niestety musialem przerwac trening bo balem sie pozniejszych problemow.
Poszedlem do lekarza, przepisal mi badania , zrobilem wyszly ok,jakies reumatologiczne sprawy tez , poszedlem na RTG barku i tez ok,poszedlem do reumatologa i tez ok.
Wiec co mi jest ? Powiem dodatkowo ze czasami blokują mi się stawy ( np tzw scyzoryk palce u rąk) , lub niosę reklamówka z zakupami i po puszczeniu jej nie mogę otworzyć ręki , takie napięcie mieśni. czyli głównie przy większym wysiłku.
Proszę o pomoc !!! Co mam robic bo chce dalej ćwiczyć i ogólnie przeszkadza mi to w życiu.

Waga: 57
Wzrost: 172
Cel treningowy: masa
Staż treningowy na słowni: brak
Uprawiane inne sporty: nie
Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): full
Dieta: brak
Przeciwskaznania medyczne: nie
Zażywane suplementy: nic