Szacuny
7
Napisanych postów
309
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2734
Witam,
Nieraz mam tak, że jak już położę się spać to śpię głową na ręce, np. bicepsie. Rano gdy wstaję czuję niewład w tej właśnie ręce. Po prostu nie mogę nic nią zrobić. Muszę chwilę odczekać aż dojdzie do normalności. Wydaje mi się, że jest to wywowałne niedokrwieniem ręki.
Czy może to być szkodliwe po jakimś czasie? Ja nie robię tego specjalnie, może z przyzwyczajenia po prostu.
Szacuny
7
Napisanych postów
309
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2734
Ashardon, mógłbyś mi coś więcej napisać o tym? Właściwie to taki przykład Ci przytoczę, teraz jak zima była to się śnieżkami nieraz rzucało to takie dziwne odczucie, ciężej było w coś trafić itd. niż kiedyś.
Szacuny
8
Napisanych postów
240
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1965
też tak mam to normalne że w takiej pozycji doprowadzasz rękę do niedokrwienia, nie wiem niestety jakie mogą być tego skutki. Zmień podczas spania i będziesz miał z głowy jakieś tam problemy.
Szacuny
40
Napisanych postów
403
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
1097
Spanie w takiej pozycji wielokrotne może powodować zaburzenia przepływu nerwów, i niestety ale musisz zmienić swoje nawyki zdarzają się i takie przypadki że dochodzi do paraliżu Kończyn. A uczucie drętwienia to zaburzenie przepływu impulsu nerwowego.