Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
139
Witam!
Na lewej ręce, na wewnętrznej części nadgarstka pojawił mi się guzek.
Nie wiem co z tym zrobić, tym bardziej, że miałem 4 dniową przerwę od treningu i dopiero wtedy pojawił się on. Trenuję chyba nie zbyt intensywnie przedramię, pompek robię dosyć dużo- 9 serii(po 3 serie tych samych pompek) do maxa trenując klatkę.
Opasek żadnych nie używam trenując... Nurtuje mnie co to jest, czy jest to ganglion, czy też coś z przemęczenia...
Dzisiejszy trening odpuściłem.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
139
Właśnie tak też zamierzam, tylko jestem na masie i nie wiem czy się nie zaleje przez te kilka dni, jak nie będę ćwiczył :P Mam jeść tak samo jak wcześniej?
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
Najprawdopodobniej jest to ganglion, większości przypadków nic poważnego o ile dasz trochę luzu w ćwiczeniach żeby się nadgarstek zregenerował .Dla poprawy mocz codziennie dłonie w ciepłej wodzie, przez około 20-30 minut i zastosuj okłady z korzenia żywokostu lekarskiego. Jeśli robisz sobie przerwę od ćwiczeń, to zmniejsz bilans kaloryczny.Po powrocie zmniejsz ciężary i rób większą ilość powtórzeń.
Szacuny
0
Napisanych postów
9
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
139
Ok, dzieki. Mam jeszcze jedno pytanie, czy ten ganglion zniknie? Wiem, retoryczne pytanie, wszystko się może zdarzyć, ale według Was czego się mam spodziewać?
Szacuny
0
Napisanych postów
51
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
2278
znam temat, często to mam byłem u lekarza z całej siły przycisnął mi "guzek" tak jakby go chciał wepchnąć i rozmasował mocno miejsce. Problem prawie od razu zniknął. To jest problem z torebką stawową która się "przypchała" i trzeba jej pomóc :) + obowiązkowa opaska uciskowa na nadgarstek na siłkę ( w klepie medycznym za +\- 15 zł. )
Szacuny
152
Napisanych postów
1971
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
15863
No ja bym lepiej nie kombinował z tym przyciskaniem , chociaż z własnego doświadczenia nie miałem takiego czegoś.Ale samo powinno przejść jak się zadba o regenerację.