Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
20
Chciałbym prosic o pomoc jak moge zacząć swój trening na bicepsy klatke piersiowa i brzuch w domu mam kilka sprzętów tj. 1 hantle 6kg i 10kg . Mam takze problem mam 14 lat , mieżę 175cm i warze 90kg!!! czy to normalne od jakiegoś czasu zacząłem niereguralnie uzywać moich hantli oraz poczułem zwrost bicepsu czy to normalne
ps. na początku lipca wazryłem 84kg = [
Szacuny
2343
Napisanych postów
30730
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271512
Nie,to nie jest normalne, taka waga przy takim wzroscie i stażu oznacza ze jesteś grubasem
co do ćwiczen to robienie klaty,bicepsa i brzucha nic Ci nie da.
W podwieszonych postach masz przykładowe plany i na ich podstawie coś ułóż i wtedy daj do sprawdzenia
PS:
Jak tyś zrobił +6kg w niecały miesiac? Co Ty za tryb życia prowadziłeś?
Zmieniony przez - QUEBLO w dniu 2009-07-31 22:39:06
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
20
właśnie to jest dziwne bo codziennie wychodzę na rower, gałę , spacery ale to rzadziej a jem obiad potem przed kolacje to ok 3god po obiedzie i tam z 3 batoniki na tydzień staram sięo siebie dbać gdzy byłem w szkole takich problemów nie mailem
\
Szacuny
3
Napisanych postów
294
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
3150
Może mama ci dosypuje prowit do obiadu .
Tak na poważnie. Jeżeli naprawdę w ciągu miesiąca przytyłeś 6 kg i to nie za sprawą odżywiania, to koniecznie musisz iść do lekarza, może to być objawa pewnej choroby. Porozmawiaj z rodzicami.
Aktualnie zajmuję się nauką na Akademii Morskiej W Gdynia na wydziale Mechaniki.
Szacuny
2343
Napisanych postów
30730
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
271512
a jakieś inne objawy,prócz duzego i szybkiego wzrostu wagi masz?
jakiekolwiek objawy,nawet nie zwiazane ze zmianami fizycznymi(np zmęczenie,senność itp)
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
0
Napisanych postów
13
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1132
Wcale nie jest powiedziane ze cos jest nie tak. Kazdy organizm reaguje inaczej co nie znaczy ze nieprawidlowo. Ja w pierwszy miesiac na silce przytylem ponad 8 kg, a w ciagu 1 tygodnia prawie 3, aczkolwiek waga 90 kg przy wieku 14 lat na pewno nie jest zdrowa i w przyszlosci moze sie bardzo negatywnie odbic. W tym wieku lepiej pobiegac, podciagac sie i pompki tylko robic o silce zapomniec