Szacuny
5
Napisanych postów
366
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1926
Witam wszystkich
Temat dotyczy pozwolenia na broń.
Wiadomo, że ciężko takowe pozwolenie dostać, jednak są pewne czynniki, które to ułatwiają.
Podobno jedenym z takich czynników ułatwiających dostanie owego pozwolenia jest przynależność do kółka strzeleckiego. Znacie może jakieś kółka strzeleckie na terenie gliwic lub w okolicy ??
Jak myślicie co jeszcze może pomuc w zdobyciu pozwolenia ??
Może są tacy, którzy już dostali pozwolenia i mogą coś poradzić.
Jak myślicie co może być pomocne ??
1
Pozdrawiam!
SFD FIGHT CLUB
"Dla tryumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili."
Szacuny
37
Napisanych postów
3273
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
34107
zlylogin - na tą chwilę 'brać strzelecka' usiłuje zdziałać coś w kwestii wprowadzenia nowej ustawy bo póki co decyzja nie zależy od spełnienia kryteriów lecz względnie od decyzji wydającego...
Szacuny
5
Napisanych postów
366
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1926
Dokładnie to powiedziała mi kiedyś pani policjatn. Powiedziała, że o pozwolenie teraz ciężko i szanse jakieś będę miał dopiero po przynależności do takiego kułka i to też nikłe.
Pozdrawiam!
SFD FIGHT CLUB
"Dla tryumfu zła potrzeba tylko, żeby dobrzy ludzie nic nie robili."
Szacuny
11082
Napisanych postów
51082
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
57816
kółko strzeleckie jest w Rybniku przy LOK'u (gdzie egzaminują kierowcow),mój kolega należał tam,brał udział w zawodach,miał też załatwiać pozwolenie (jego tata jest policjantem,więc często jeżdził z nim na strzelnicę)....a strzelnica jest w Jastrzębiu Zd.
Szacuny
20
Napisanych postów
4951
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
31523
GARY_25 głównie do obrony i lepszego samopoczucia (myślałem nad gazową ale tak czy siak pozwolenie jest konieczne)
Co ty kpiny sobie urzadzasz z ludzi ? Na lepsze samopoczucie wypij sobie ziolka a do samoobrony lepiej naucz sie boksowac. Taka bajera nie przekonasz nikogo, tymbardziej psychologa. Kim ty jestes ze potrzebujesz nosic bron ? Jakims Vipem ?
Pozatym nie bede po ktorys raz powtarzal ze noszenie broni przy sobie wcale nie "poprawia samopoczucia" jak to niektorzy uwarzaja. Moze jedynie kompensowac pewne braki w "Ja" u wlasciciela. Bron zobowiazuje do zwiekszonej ostroznosci.
Uwazam dyskusje za zakonczona.
2
"Najwyzsza galaz nie zawsze jest najbezpieczniejszym schronieniem"
Szacuny
17
Napisanych postów
3041
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
20223
a ja jeszcze dodam, że w polskich warunkach poza kółkami strzeleckimi i egzaminami będziesz potrzebował dobrego uzasadnienia, którego nie masz. Na przykład biznesman, który wraca codziennie samochodem do domu przez jakąś najgorszą dzielnicę miasta z walizką pieniędzy z utargu i który otrzymywał pogróżki od powiedzmy mafii dostanie pozwolenie na broń dosyć łatwo (jeśli oczywiście nie jest niezrównoważony psychicznie). Natomiast ty tego pozwolenia w swoim wieku i ze swoim uzasadnieniem nie uzyszkasz.