Witam,
Chciałem się poradzić ponieważ po 4 miesiącach przerwy po opercji brzucha (brzuch cały został rozpłatany lekarz pozwolił mi wrócić ćwiczyć jednakże z umiarem i oczywiście mniejszymi ciężarami). I tu jest moje pytanie: jak teraz ćwiczyć? Myślałem najbardziej nad 3 dniami w tygodniu a trening miał być modyfikacją HST. Otóż każda partia (bez brzucha i nóg - kolano - chore kolano tylko rowerki i te sprawy)po 3 ćwiczenia - 2 serie - 8 do 6 powtórzeń i ciężar leciutki.
plan treningu
1. Plecy:
- ściąganie drążka wyciągu górnego w siadze zza głowę
-wiosłowanie w opadzie szerokim uchwytem
-szrugsy
2.Klatka piersiowa
-wyciskanie na ławce leżąc sztanga
-wyciskanie na ławce skośnej sztanga
-rozpiętki
3.Barki
-wyciskanie sztangi zza pleców
-unoszenie sztangielek bokiem
-podciąganie sztangi wzdłuż
4.Biceps i triceps na zmianę
-francuskie w leżeniu sztanga z uginaniem ramion ze sztangą stoją
-francuskie wyciskanie sztangielek zza głowy na siedząco z modlitewnikiem
5.Nogi
-jazda na rowerku
-ewentualnie zabawy bez ciężarów w nogi
Reasumując ćwiczeń wydaje się mi trochę za dużo ale to tylko plan wstępny, ale ciężary będą małe. A dopiero za dwa miesiące powrót do normalnego planu i stopniowy powrót na właściwe tory.
Chciałem się poradzić ponieważ po 4 miesiącach przerwy po opercji brzucha (brzuch cały został rozpłatany lekarz pozwolił mi wrócić ćwiczyć jednakże z umiarem i oczywiście mniejszymi ciężarami). I tu jest moje pytanie: jak teraz ćwiczyć? Myślałem najbardziej nad 3 dniami w tygodniu a trening miał być modyfikacją HST. Otóż każda partia (bez brzucha i nóg - kolano - chore kolano tylko rowerki i te sprawy)po 3 ćwiczenia - 2 serie - 8 do 6 powtórzeń i ciężar leciutki.
plan treningu
1. Plecy:
- ściąganie drążka wyciągu górnego w siadze zza głowę
-wiosłowanie w opadzie szerokim uchwytem
-szrugsy
2.Klatka piersiowa
-wyciskanie na ławce leżąc sztanga
-wyciskanie na ławce skośnej sztanga
-rozpiętki
3.Barki
-wyciskanie sztangi zza pleców
-unoszenie sztangielek bokiem
-podciąganie sztangi wzdłuż
4.Biceps i triceps na zmianę
-francuskie w leżeniu sztanga z uginaniem ramion ze sztangą stoją
-francuskie wyciskanie sztangielek zza głowy na siedząco z modlitewnikiem
5.Nogi
-jazda na rowerku
-ewentualnie zabawy bez ciężarów w nogi
Reasumując ćwiczeń wydaje się mi trochę za dużo ale to tylko plan wstępny, ale ciężary będą małe. A dopiero za dwa miesiące powrót do normalnego planu i stopniowy powrót na właściwe tory.