ostatnio robiłem sobie dip a'la Walden Farms: https://www.sfd.pl/Dip_czekoladowy_a_la_Walden_Farms_0kcal-t1026297.html link dla tych co nie wiedzą o co chodzi. Dodałem aromat orzech laskowy i powiem wam ze smak wymiata, jak dla mnie petarda. Chciałbym zrobic dip karmelowy, toffie lub cos w ten deseń lecz nie chciałbym aby był to czekoladowo-karmelowy więc kakao jako baza odpada. Zastanawiam się co można użyć jako bazy. Posiadam aromaty, ale jak dam samą wodę + gume i klej spożywczy, to po pierwsze nie wygląda to za atrakcyjnie a po drugie smak też nie zachęca. Czekam na jakieś ciekawe pomysły.
...
Napisał(a)
Witam,
ostatnio robiłem sobie dip a'la Walden Farms: https://www.sfd.pl/Dip_czekoladowy_a_la_Walden_Farms_0kcal-t1026297.html link dla tych co nie wiedzą o co chodzi. Dodałem aromat orzech laskowy i powiem wam ze smak wymiata, jak dla mnie petarda. Chciałbym zrobic dip karmelowy, toffie lub cos w ten deseń lecz nie chciałbym aby był to czekoladowo-karmelowy więc kakao jako baza odpada. Zastanawiam się co można użyć jako bazy. Posiadam aromaty, ale jak dam samą wodę + gume i klej spożywczy, to po pierwsze nie wygląda to za atrakcyjnie a po drugie smak też nie zachęca. Czekam na jakieś ciekawe pomysły.
ostatnio robiłem sobie dip a'la Walden Farms: https://www.sfd.pl/Dip_czekoladowy_a_la_Walden_Farms_0kcal-t1026297.html link dla tych co nie wiedzą o co chodzi. Dodałem aromat orzech laskowy i powiem wam ze smak wymiata, jak dla mnie petarda. Chciałbym zrobic dip karmelowy, toffie lub cos w ten deseń lecz nie chciałbym aby był to czekoladowo-karmelowy więc kakao jako baza odpada. Zastanawiam się co można użyć jako bazy. Posiadam aromaty, ale jak dam samą wodę + gume i klej spożywczy, to po pierwsze nie wygląda to za atrakcyjnie a po drugie smak też nie zachęca. Czekam na jakieś ciekawe pomysły.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź...
Napisał(a)
halfsaraMoze w miejsce kakao ,białko o pożądanym smaku :)
Właśnie też o tym myślałem, ale nie wiem czy białko po dodaniu wody może stać tyle w lodówce (około 2-3tyg)
...
Napisał(a)
pomyslałam jeszcze o budyniu z delecty krówkowym.Moznaby sprobowac zrobic go na wodzie,np z tych 15 g a potem polaczyc z gumą.
1
...
Napisał(a)
oooo ten pomysł mi się bardzo podoba :) poszukam jutro gdzies tego budyniu, przetestuje i zdam relacje
...
Napisał(a)
Witam! Niestety nie mam zdjęcia. Ale ja zachęcona waszym testowaniem i przepisem na dip czekoladowy, też postanowiłam coś potestować i powiem Wam szczerze, że jestem zadowolona ze swoich testów, więc podaję swój przepis, może ktoś skorzysta. Oczywiście też najbardziej zależało mi na smaku karmelowym. Stworzyłam go na bazie kawy smakowej Douwe Egberts Karmel( dostępne są również orzech laskowy, wanilia, czekolada i czasem cynamon) i w takiej kolejności smaków je polecam. A więc przepis: Po 1 robimy kawę z preferowaną dla nas ilością słodzika ( moja miała około 450ml) poczekałam chwilę jak ostygnie, po czym dodałam około pół łyżeczki gumy ksantanowej (myślę, że jakieś 3,5g) oraz tyle samo gumy celulozowej i dosłownie minimalnie soli, po czym wszystko wymieszałam trzepaczką- następnym razem zmiksuję, bo miałam minimalne grudki. na chwilę obecną nie mam zdjęcia, ale przy najbliższej okazji wrzucę. Konsystencja myślę, że wyszła mi ciut za rzadka aby jeść go łyżeczką, ale do porannego omleta był rewelacyjny!!!!!!!!!!!!!
Zmieniony przez - Magda0210 w dniu 2016-07-24 12:47:24
Zmieniony przez - Magda0210 w dniu 2016-07-24 12:47:24
...
Napisał(a)
Magda0210Witam! Niestety nie mam zdjęcia. Ale ja zachęcona waszym testowaniem i przepisem na dip czekoladowy, też postanowiłam coś potestować i powiem Wam szczerze, że jestem zadowolona ze swoich testów, więc podaję swój przepis, może ktoś skorzysta. Oczywiście też najbardziej zależało mi na smaku karmelowym. Stworzyłam go na bazie kawy smakowej Douwe Egberts Karmel( dostępne są również orzech laskowy, wanilia, czekolada i czasem cynamon) i w takiej kolejności smaków je polecam. A więc przepis: Po 1 robimy kawę z preferowaną dla nas ilością słodzika ( moja miała około 450ml) poczekałam chwilę jak ostygnie, po czym dodałam około pół łyżeczki gumy ksantanowej (myślę, że jakieś 3,5g) oraz tyle samo gumy celulozowej i dosłownie minimalnie soli, po czym wszystko wymieszałam trzepaczką- następnym razem zmiksuję, bo miałam minimalne grudki. na chwilę obecną nie mam zdjęcia, ale przy najbliższej okazji wrzucę. Konsystencja myślę, że wyszła mi ciut za rzadka aby jeść go łyżeczką, ale do porannego omleta był rewelacyjny!!!!!!!!!!!!!
Zmieniony przez - Magda0210 w dniu 2016-07-24 12:47:24
Ciekawy pomysł, mam akurat Douwe Egberts o smaku orzecha laskowego, może wypróbuję. A wyjdzie z samą gumą ksantanową?
""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html
Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html
...
Napisał(a)
Jeżeli pamięć mnie nie myli to kiedyś skończyła mi się guma celulozowa i robiłem z samej ksantanowej i tez dało radę. ale głowy bym sobie obciąć nie dał. :)
Polecane artykuły