Witam chcę zacząć ćwiczyć dlatego zakupiłem 2x 10kg hantle regulowane,posiadam tez drążek.Czy taki plan treningowy może być? proszę o sprawdzenie i napisanie wszystkich uwag :)
Jeszcze pytanie o ławkę treningową i sztangę, powinienem kupić ? mam na myśli tą :https://www.google.com/search?rlz=1C1VSNE_enPL728PL777&ei=aZALXa_BOorHrgSXwrBI&q=ławka treningowa marbo&oq=ławka treningowa ma&gs_l=psy-ab.1.0.0i22i30l5.97020.99317..100539...0.0..0.162.406.0j3......0....1..gws-wiz.......0i71j0j0i67.ThPxObVqblo
możecie dać przykład jakiejś taniej sztangi z obciążeniem (np. z allegro)
pn-1 przysiad z hantlami
2 wyciskanie hantli – leżąc na podłodze
3 wiosłowanie hantlami w opadzie tułowia
4 uginanie ramion stojąc
5 wyciskanie francuskie hantla dwurącz siedząc
6 skłony leżąc na płasko bez hantli
śr- 1 wysoki krok z hantlami
2 martwy ciąg na prostych nogach z hantlami
3 wyciskanie hantli siedząc
4 wspięcia na palcach stopy z hantlem
5 wznosy barków (Szrugsy) z hantlami
6 skłony boczne z hantlami stojąc
pt- 1 przysiady wykroczne z hantlami
3 podciąganie na drążku
4 uginanie ramion, stojąc (młotkowy)
5 wyciskanie „francuskie” hantli, leżąc
6 unoszenie nóg do pionu, leżąc
do tych ćwiczeń można dołożyć jeszcze Arnoldki, Warianty uginania przedramion z hantlami,na drążku- L sity, podciąganie nóg do klatki w zwisie, deskę, wznosy przód bok i w opadzie tylko nwm czy jest sens to ładować. 8-12 powtórzeń ilość serii- ? (do niektórych ćwiczeń potrzeba więcej powtórzeń i więcej serii, a do niektórych nie - proszę o wyjaśnienie.
Zmieniony przez - Wojas32 w dniu 2019-06-20 16:15:06
Jeszcze pytanie o ławkę treningową i sztangę, powinienem kupić ? mam na myśli tą :https://www.google.com/search?rlz=1C1VSNE_enPL728PL777&ei=aZALXa_BOorHrgSXwrBI&q=ławka treningowa marbo&oq=ławka treningowa ma&gs_l=psy-ab.1.0.0i22i30l5.97020.99317..100539...0.0..0.162.406.0j3......0....1..gws-wiz.......0i71j0j0i67.ThPxObVqblo
możecie dać przykład jakiejś taniej sztangi z obciążeniem (np. z allegro)
pn-1 przysiad z hantlami
3 wiosłowanie hantlami w opadzie tułowia
4 uginanie ramion stojąc
5 wyciskanie francuskie hantla dwurącz siedząc
6 skłony leżąc na płasko bez hantli
śr- 1 wysoki krok z hantlami
2 martwy ciąg na prostych nogach z hantlami
3 wyciskanie hantli siedząc
4 wspięcia na palcach stopy z hantlem
5 wznosy barków (Szrugsy) z hantlami
6 skłony boczne z hantlami stojąc
pt- 1 przysiady wykroczne z hantlami
3 podciąganie na drążku
4 uginanie ramion, stojąc (młotkowy)
5 wyciskanie „francuskie” hantli, leżąc
6 unoszenie nóg do pionu, leżąc
do tych ćwiczeń można dołożyć jeszcze Arnoldki, Warianty uginania przedramion z hantlami,na drążku- L sity, podciąganie nóg do klatki w zwisie, deskę, wznosy przód bok i w opadzie tylko nwm czy jest sens to ładować. 8-12 powtórzeń ilość serii- ? (do niektórych ćwiczeń potrzeba więcej powtórzeń i więcej serii, a do niektórych nie - proszę o wyjaśnienie.
Zmieniony przez - Wojas32 w dniu 2019-06-20 16:15:06