450g mięsa mielonego garmażeryjnie
3papryki czerwone
Ryż/Kasza
Sól,pieprz
Sposób przyrządzenia
1.Mięso podpiekamy na patelni z drobno bardzo pokrojoną cebulą do zarumienia i dodajemy troszkę soli.
2.W papryce wykrajamy dziórę w miejscu tego badyla na którym zwisa i nasiona aby był jakby to powiedzieć tylko pancerz i dokładnie myjemy.
3.Papryke wrzucamy do wrzącej wody na 3min (sparzamy ją)
4.Gdy papryka wystygnie dodać w propocji 50/50 mięsa wcześniej podpieczonego z kaszą lub ryżem (WCZEŚNIEJ UGOTOWANYM OCZYWIŚCIE)
5. To w miarę dużego naczynia nalać troszkę wody i łyżkę oleju +troszeczkę cebuli i poddusić nafaszerowane papryki.Można je jeszcze lekko przyprawić. Ja podduszam je około 10min aby nie były za miękkie. Kontrolować je co jakiś czas.
6.Podać na taler i szamac :)
Je to moje ulubione danie :)
Wartości BTW nie podam bo nie znam komu zależy może sam obliczyć.
Pozdrawiam i życzę smacznego.
Jako że jest to mój pierwszy przepis w tym dziale proszę o wyrozumiałość.
Fotka dla smaku :P (papryczki podczas duszenia)
Tak wyglądała już gotowa i przystrojona :)
A tak gdy została już 1/4
Zmieniony przez - ukasz_ns w dniu 2010-05-04 21:25:28
Zmieniony przez - ukasz_ns w dniu 2010-05-04 21:29:27
http://www.sfd.pl/ukasz_ns/który_to_już_dziennik...-t639371.html --> powoli do celu